Robson12357 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Ubywa płynu chłodniczego jakiś litr na 1500 km, kawowy nalot na korku od wlewu oleju do silnika (jest go bardzo mało i przypuszczam, że powstał ponieważ ostanio jeżdże tylko krótkie trasy do pracy rano jakieś 7 km i z powrotem popołudniu tyle samo i jest zimno) , na bagnecie jest normalny olej (żadnej maźi) i nie przybyło w silniku oleju ...Czy to będzie uszczelka pod głowicą?
andy_sky Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 niekoniecznie,przy krótkich trasach tak się dzieje [br]Dopisany: 04 Marzec 2011, 20:36_________________________________________________sprawdź czy płyn nie wycieka na przewodach
spawacz1 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 skrzynia automat czy manual automat ma w chłodnicy wbudowaną chłodniczkę oleju jak masz wątpliwośc jedż do porządnego mechaniak i niech zrobi test zawartości oleju w plynie chłodzacym dla pewności albo na odwrót już nie pamiętam doklądnie
ziby00 Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 jak maż uszkodzoną uszczelkę to najlepiej sprawdzić jak dolejesz płynu do zbiorniczka wyrównawczego włączysz silnik i będą pojawiać się bąbelki powietrza to oznaka że walnięta jest uszczelka pod głowicą
pkostrzewski Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 Mam dokładnie to samo co kolega tyle że w 3.0V6 ale ja jeżdżę autem bardzo rzadko tak gdzieś 1000 km miesięcznie
Robson12357 Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Opublikowano 12 Marca 2011 Sytuacja sie wyjaśniła, chłodnica w jednym miejscu "poci się", trzeba będzie ją w niedalekiej przyszłosci wymienić, orientacyjnie taka naprawa według znajomego mechanika około 300 zł.
fenix_ Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Poszukaj na alledrogo chłodnicy, ja kupiłem do v6 do automatu nową chłodnicę za 200 zł i jestem bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi