łapa Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Witam:) Mam mały problem z moim audikiem.Jadąc ze stałą prędkościa od ok 100km/h czuję delikatnie jakby silnik szarpał.jakbym dodawał i puszczał gaz lekko.podejrzewałem ze może jest zapchany egr.zatkałem go i problemy ustały.oczywiście od razu wyskoczył mi błąd.egr zatkałem prowizorycznie ten wężyk widoczny nad pokrywą.problem jest tego typu ze przebywam aktualnie za granicą i musze w poniedziałek wrócić tym autem do polski 1500km:( mam pytanie czy mogę z tak zatkanym egr-em jechać tyle kilometrów czy nic nie uszkodzę dodatkowo.nie mam możliwości rozkręcenia go i wyczyszczenia tutaj na miejscu. prosze o wasze opinie
dante0018 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=134601.0;highlight=egr+awx tu jest watek o zaslepianiu egr. Bedzie tylko wywalać błąd EGRa
vertus69 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Możesz jechać śmiało.Wiele osób jeździ z zaślepionym EGR.
Jaro75 Opublikowano 5 Marca 2011 Opublikowano 5 Marca 2011 Ja też Jedyna co zauważyłem po tym zabiegu i czyszczeniu turbiny przy okazji zmiana to jak na razie mniejsze chmury puszcza butowania
songo Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 jeśli tylko kontrolka cie zbytnio nie drażni to możesz tak jeździć do bólu
Rekomendowane odpowiedzi