dudi75 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Witam posiadam dwie A4 B5 jedna 1.9 TDI AWX dlubnieta na 216 KM i 430Nm , a druga to 2.5 TDI QUATTRO w planach jest wywalic silnik 2.5 TDI i zapodac tam 1.9 TDI i sprzeglem 228mm ktore jest wzmocnione u Radzikowskiego . W tej drugiej mam skrzynie 6 i sprzeglo napewno 240mm . I pytanie czy moge zalozyc to sprzeglo wzmocnione do tej skrzyni 6 ,czy spasuje i czy da rade bo podobno w Quattro sprzeglo ma troche ciezsze zycie . Chyba ze macie jakies inne ciekawe pomysly chetnie wyslucham
adamooo Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 sprzęgło nie będzie pasiło musisz założyć od 6 biegowej skrzyni..
dudi75 Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Opublikowano 9 Marca 2011 sprzęgło nie będzie pasiło musisz założyć od 6 biegowej skrzyni.. Nie mozliwe dlaczego ma nie pasowac Adas zostaje zostaje rozrusznik od 5 biegowej i powinno pasowac . Grzanek do siebie zakladal skrzynie 6 i zostawil swoj rozrusznik ,sprzeglo ,doslownie wszystko
Flyer Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Nie rob lipy, wloz wieksze sprzeglo, przy Q i duzej mocy ono dostaje mocniej po tylku niz w osce.
dudi75 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Opublikowano 10 Marca 2011 Nie rob lipy, wloz wieksze sprzeglo, przy Q i duzej mocy ono dostaje mocniej po tylku niz w osce. Tylko ze mi sie wydaje ze moje wzmocnione u Radzikowskiego wiecej wytrzyma niz to wieksze
adamooo Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 to nie wiem jak to zrobił bo w skrzyni 6 jest inny rozrusznik..ale może w b5 jest taki sam
Jarol Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 to nie wiem jak to zrobił bo w skrzyni 6 jest inny rozrusznik..ale może w b5 jest taki sam Zawsze może zapodać rozrusznik ze skrzyni 5 biegowej.
dudi75 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Opublikowano 13 Marca 2011 Tak jak napisalem wczesniej Grzanek zostawil wszystko sanki , rozrusznik ,wymienil tylko wybierak z ciegnami .Niepasowala jedna poduszka wiec prespawali mocowanie i wszystko hula . A ty Adas jak zmieniales u siebie na Q wkladales inne sprzeglo czy zostawiales to wzmocnione od Radzikowskiego . Troche mi szkoda mojego bo mam nowy dwumas i tarcze zrobilem na nim dopiero ze 3000km . A w tym 2.5 niewiem w jkim stanie bylby dwumas oczywiscie mozna to sprzeglo zawiesc do Radzikowskiego i je wzmocnic a moje terazniejsze opylic . Jarol czasami nie ty gdzies wklejales na forum taka tabelke z przelozeniami skrzyni biegow .Tak mi sie cos obilo o oczy ze to ty a nie mogo nigdzie tego znalesc moglbys mi przeslac linka
Jarol Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Jarol czasami nie ty gdzies wklejales na forum taka tabelke z przelozeniami skrzyni biegow .Tak mi sie cos obilo o oczy ze to ty a nie mogo nigdzie tego znalesc moglbys mi przeslac linka Tak ja, tu masz tą tabelke: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b3ee79a85deb0f68
Rekomendowane odpowiedzi