Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Ilość obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz koledzy moze ktos sie orientuje jakie powinny byc obroty po odpaleniu na zimnym silniku na ssaniu i po jakim czasie powinny sie zmiejszyc oczywiscie ADR 1800

Opublikowano

po odpaleniu1200 a po kilkuminutach okolo900 to po jakim czssie spadnie zależy też od temperatury otoczenia :hi:

Opublikowano

a to wporządku bo po czyszczeniu przepusticy też mnie to zadziwiło że po odpaleniu ok 1200 a po np 1min już schodzą wcześniej tak nie miałem :) więc wszystko wporządku :):hi:

Opublikowano

Tak jak wyżej po odpaleniu 1200-1300, ale zaraz po, 900, u mnie praktycznie od razu na 900 spada.

Opublikowano

U mnie 1000 zaraz po odpaleniu, 3 - 5 minuty później już 800. Mały silnik, mniejsze obroty?

Opublikowano

U mnie w ADR są na zimnym na 1300 i jak silnik osiągnie tak koło 60 stopni to zaczynają spadać do 800 :hi:

Opublikowano

W sumie dziwne, bo u mnie 1300 jest przez maks 30s, przepustnica wyczyszczona wczoraj ;)

Opublikowano
  • Autor

Witam wiec wszystko w porzadku serdeczne dzieki

Opublikowano

U mnie o dziwo potrafi po starcie wskoczyć na 1000, spaść na 900, po jeździe i zatrzymaniu się na skrzyżowaniu znów 1200... Zapchana przepustnica?

• 8 lat później...
Opublikowano

Sorki za odgrzanie tematu. 

Czy miał ktoś problem że zaraz po odpaleniu obroty skaczą raz do 1800 a następnie utrzymują się na 1200 przez ok 2-3 min  ( chyba że włączy się klimę to wcześniej spadają do 850)  a następnie już jest to 850. ?  Przepustnica czyszczona,  przepływka zmieniona. Czy takie zachowanie może spowodować rozciągnięcie się łańcucha napinacza? 

Edytowane przez MM1311