gar.bik Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Witam Wszystkich Od jakiegoś czasu niepokoi mnie temperatura cieczy chłodzącej ,sprawdzane na vagu. w tej chwili jest chłodno a temperatura dochodzi do 94.5 95 stopni w lecie jest tak ok 98.czasem więcej. na zegarach stoi na 90. ale jak sprawdzam temperatury w engin w grupie 7 i instrunents 5 to praktycznie się pokrywają jest jakieś 3 stopnie różnicy. Sprawdziłem już pompę wody jest ok, ubytek płynu to ok 100 ml na 1000 km ale mam niewielki wyciek z tyłu z tego króćca co jest w nim czujnik g2/g62. Myślałem ze może się tam zapowietrza i dlatego takie wzrosty temperatury ? a może uszczelka pod czapką ? Dodam ze węże nie puchną,ale po dłuższej jeździe zauważyłem kilka plamek płynu pod zbiorniczkiem zapewne z zaworka. Co o tym myślicie? Może tak ma być? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Log (1 - 001,004,013)
IDUAL Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Myślałeś o termostacie u mojego ojca w skodzie jak sie uszkodził to strasznie sie grzała. Uszkodzenie termostatu to nie tylko niedogrzewanie samochodu ale i przegrzewanie.
gar.bik Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Opublikowano 13 Marca 2011 Podmieniłem już dwa termostaty jeden ori i jakiś inny zamiennik vernet czy coś takiego i dalej tak samo..wiec myślę ze termostat można wykluczyć
Rekomendowane odpowiedzi