Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Zamiana turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie do kolegów z doświadczeniem...mam avg po wypadku.Było udeżenie czołowe wiec kolizja na rozrzadzie zrobiła swoje.Auto ma w orginale potwierdzone 212tys km,zdjałem głowice,zrobiłem ja na tip top(zawory prowadnice gniazda uszczelniacze)wymmienilem tez pierscienie na nowe,bo po rozebraniu na starych było duzo nagary(auto robilo krotkie trasy i głownie miasto)teraz do rzeczy-turbo ma nieszczelnosci i moje pytanko brzmi co mi jest potrzebne na wrzucenie turbo od awx??co musze dokupic i ewentualnie jakie sa koszta...czy po wymianie na awx tez musze wymieniac intercooler na wiekszy?? czy dac spokoj i regenerowac stara turbawke?? i ostania wazna zecz bede robił program u doktora Witka :notworthy: wiec che miec zdrowy egzempalrz;).Z gory dzieki za wszelkie uwagi linki i rady :)

Opublikowano

seryjny IC do 160 KM to daje rade :good:

Opublikowano

z pewnoscią :kox: nie patrząc z tyłu na kłęby dymu to jest OK :decayed:
Opublikowano

z pewnoscią :kox: nie patrząc z tyłu na kłęby dymu to jest OK :decayed:

bez dymu nie ma ognia :decayed:

a tak serio, to ma być chyba mod budżetowy (wymiana turbiny z przymusu, a nie chęci kręcenia motoru) więc moim zdaniem turbo AWX+soft+podziurawione nadkole a'la S4 da radę :good:

fmic to kolejne koszty, a jak już jest turbo i fmic to przydałyby się wtryski, a później pompa itd itd... zresztą co Ci będę mówił :decayed:

Opublikowano

Kolego wszystko zależy od Ciebie, co chciałbyś zrobić. Jeżeli myślisz tylko o czipsie na jakieś 140 KM to nie ma znaczenia jaka to będzie turbina czy AWX,AFN czy AVG. Natomiast jeżeli myślisz o większych mocach rzędu do 160KM to jak najbardziej AWX. Wszystko zależy od Ciebie i zasobności portfela. :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kolego wszystko zależy od Ciebie, co chciałbyś zrobić. Jeżeli myślisz tylko o czipsie na jakieś 140 KM to nie ma znaczenia jaka to będzie turbina czy AWX,AFN czy AVG. Natomiast jeżeli myślisz o większych mocach rzędu do 160KM to jak najbardziej AWX. Wszystko zależy od Ciebie i zasobności portfela. :hi:

Koledzy moge nabyc turbine 038 145 702 E z avf po regeneracji z gwarancja z Turbo Tec za 900zł??Bedzie sie nadawała??co o tym sądzicie??

Opublikowano

turbo od AVF to jest to samo co AWX. Nr sie zgadza. 900zl za regenerowane turbo to dobra cena. Na allegro chodza po 500-700zl uzywki, ktorych nigdy nie mozesz byc pewny. Regenerowana raczej jest pewniak bo raczej ma gwarancje. Ja bym sie nie zastanawial - jak mi by sie turbo zesralo to na bank bym szukal AWX/AVF zamiast seryjnej.