RavMatrix Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie, dlatego wstawiam je tutaj, może ktoś potrafi ustalić w jakim zakresie nasze liczniki audiczek przekłamują prędkość rzeczywistą
pablo_9 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Np. przy 100 na liczniku rzeczywiście jest ok. 10 km/h mniej im wyższa prędkość tym różnica nieznacznie rośnie. Jak chcesz możesz sam przetestować używając do tego kodów klimatronika (jeśli posiadasz klimatronik, włączasz je przyciskiem obiegu wewnętrznego i nawiewu górnego jednocześnie przyciskając te dwa przyciski i następnie zmieniasz kod + i - od ustawiania temperatury) ustawiasz na 17 i tam będziesz miał prędkość samochodu rzeczywistą, można też użyć do tego GPS. Na przekłamania prędkości mają też wpływ opony a raczej ich rozmiar.
RavMatrix Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 w takim razie jezeli do auta założe kola o rozmiar większe to to przekłamanie bedzie mniejsze??
pablo_9 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Tutaj zapraszam http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ wypełnij swoje dane i sprawdź
lukjar7 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 dop max przeklamanie licznika: A=0.1*V + 4 [km/h]
grabson765 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 a w a4 po lifcie klimatronik przy 100km/h pokazuje 93 km/h u mnie w passacie vag pokazuje przeklamanie 5km/h
RavMatrix Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 a macie jakis program do vag na win 64 bitowy?
songo Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 kolego pablo_9 fajny przelicznik, teraz wiem że u mnie przekłamuje o ciut ponad 4km z drugiej strony to i lepiej bo zawsze to jakis zapas jest jak mnie na radar rypną :>
Kamyk Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 z tego co zaobserwowałem, to przekłamania licznik-gps są rzędu 4 km/h oczywiście licznik pokazuje więcej niż rzeczywiście jedziesz - co jest akurat bardzo dobre ta różnica występuje w przedziale między 110-160 km/h
Rekomendowane odpowiedzi