TomMaster Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witam Jestem już po zabiegu założenia instalacji. śmiga pięknie nie czuć różnicy, ale mam pewien mały problemik. Kazałem sobie schować przełącznik w kieszonce pod kierownicą od góry żeby nie było go widać, nie chciałem szpecić deski, ale teraz trochę żałuję tej decyzji, nie widać kiedy się skończy gaz nie widać czy się przełączyło czy nie . Jak myślicie dam rade sam przełożyć ten przełącznik czy raczej się za to nie brać, trzeba coś lutować czy tylko spinki jakieś są, czy można to odpinać i potem spiąć bez przeprogramowania czegoś? I w końcu gdzie go dać żeby się nie rzucał za bardzo ale żeby był widoczny . Pozdrawiam
kandrzej Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Czy się da przenieść to nie wiem dokładnie. Może odłączyć akumulator, przeciąć kabelki i po przeniesieniu polutować je. Ale niech ktoś mądrzejszy się wypowie. Ja mam przełącznik schowany w schowku -"kieszonce" w konsoli środkowej przy włączniku awaryjnych. Łatwy dostęp do niego, jak trzeba to go widać, jak nie to zamykam klapkę i nic nie ma. Nawet nie widać że jest instalacja lpg-wlew pod klapką pb. Pozdrawiam
jihad Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Przełacznik jest na wtyczkę - możesz ją wyjąć bez żadnych konsekwencji. Zobacz, czy monter nie zostawił nadmiaru przewodu - one z reguły są długie. Jeśli będzie za krótko spokojnie możesz przeciąć i dolutować, jednak ja udałbym się do zakładu montażu, żeby nie było potem problemu w razie awarii, że cos tam było lutowane. Poza tym dobry zakład powinien przymknąć oko i przełożyć Ci tę centralkę gratis. Jak masz schowek na prawo od awaryjnych, to to jest dobre miejsce. Ja dodatkowo zainstalowałem sobie kontrolkę w oryginalnych zegarach.
PG Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Przełacznik jest na wtyczkę - możesz ją wyjąć bez żadnych konsekwencji. Zobacz, czy monter nie zostawił nadmiaru przewodu - one z reguły są długie. Jeśli będzie za krótko spokojnie możesz przeciąć i dolutować, jednak ja udałbym się do zakładu montażu, żeby nie było potem problemu w razie awarii, że cos tam było lutowane. Poza tym dobry zakład powinien przymknąć oko i przełożyć Ci tę centralkę gratis. Jak masz schowek na prawo od awaryjnych, to to jest dobre miejsce. Ja dodatkowo zainstalowałem sobie kontrolkę w oryginalnych zegarach. ano nie wszystkie maja wtyczki... do autora tematu... kazda samodzielna ingerencja w instalacje gazowa wiąże sie z utrata gwarancji... jedz do gazownika zagadaj i mysle ze Ci to zrobia bez problemu.
addassko Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Przełacznik jest na wtyczkę - możesz ją wyjąć bez żadnych konsekwencji. Zobacz, czy monter nie zostawił nadmiaru przewodu - one z reguły są długie. Jeśli będzie za krótko spokojnie możesz przeciąć i dolutować, jednak ja udałbym się do zakładu montażu, żeby nie było potem problemu w razie awarii, że cos tam było lutowane. Poza tym dobry zakład powinien przymknąć oko i przełożyć Ci tę centralkę gratis. Jak masz schowek na prawo od awaryjnych, to to jest dobre miejsce. Ja dodatkowo zainstalowałem sobie kontrolkę w oryginalnych zegarach. ano nie wszystkie maja wtyczki... do autora tematu... kazda samodzielna ingerencja w instalacje gazowa wiąże sie z utrata gwarancji... jedz do gazownika zagadaj i mysle ze Ci to zrobia bez problemu. dowiedz sie u gazownika bo mozesz stracic gwarancje...
morsdicti Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Na pewno stracisz gwarancję ! To jest ingerencja w instalacje jak coś się zepsuje potem, na pewno nie przez ten Twój zabieg, ale gazownik zwymyśla, że to przez to i nie ma gwarancji. Jedź i przenieś to u gazownika, który dał Ci gwarancję na usługę - nawet jak trzeba będzie zapłacić to ile 50 zł ? w sumie to Twój błąd he że tam to chciałeś zamontować.
Rekomendowane odpowiedzi