Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Antyvirus nie pozwala z-vagować auta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mój antyvirus Zone Alarm security wyłącza mi vaga 311-2. Uruchamiam Vag, klikam na autoscan i vag się wyłącza. Wcześniej tak się nie działo. Miał ktoś podobny problem.????

Opublikowano

Witam , mój antyvirus Zone Alarm security wyłącza mi vaga 311-2. Wcześniej tak się nie działo. Miał ktoś podobny problem.????

Może przestawiło się coś w programie. Zobacz czy czasem nie zaczął blokować VAGa.

Jakieś reguły blokowania, firewall czy coś w tym stylu.

Z programami antywirusowymi to jest różnie i czasami potrafią zwariować.

Opublikowano
  • Autor

Wogóle to denerwuje mnie ten Zone alarm security, chyba go wyrzuce i zapodam cos innego , w sytemie próbowalem zmieniać ustawienia i nic. Jak cos próbuje robić , wyskakuje ikona antywirusu z jakims napisem, nie zdążylem go dokładnie przeczytać i koniec zabawy. Może ma ktoś zone i wie co zmienić w ustawieniach. Będe jeszcze sam próbowal i dam znać jak poszło.

Może przestawiło się coś w programie

Zapewne , tylko w tym zagadka co, bo nie moge dojść do tego.

Opublikowano

Jedno wyjście: wykiluj antivirusa podczas vagovania (w procesach - ubij gada :bicz:)

Drugie: faktycnie sprawdź w panelu sterowania->windows firewall-> wyjątki i tam sobie odhacz swój programik :)

Opublikowano

Zamknij antyvira na czas vagowania i wyłącz ochrone w czasie rzeczywistym.

Jak kolega pisze powyżej.

Jak masz XP-ka to zobacz czy zapora systemu ci go nie blokuje.

Opublikowano

Najlepiej zrób tak:

1. Format

2. Instalacja Windy,

3. Instalacja NOD32,

4. Instalacja Ad-Aware,

5. Instalacja Kerio Personal Firewall lub innego dobrego firewalla,

6. Zabezpiecz swoje konto hasłem,

7. Utwórz konto gościa.

Ty logujesz się na Admina (swoje konto) a reszta na Gościa. Powinno być ok :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jedno wyjście: wykiluj antivirusa podczas vagovania (w procesach - ubij gada :bicz:)

Drugie: faktycnie sprawdź w panelu sterowania->windows firewall-> wyjątki i tam sobie odhacz swój programik :)

1. Wylączenie antyvira nie pomaga, chyba , że sie jakoś do konca on nie wyłącza. :kwasny:

2. Robiłem , nie pomaga. :kwasny:

Grzebałem troche w ustawieniach antyvira i chyba mam rozwiązanie , ale jutro próba w aucie, jeżeli się nie uda , to próbuje opcji kolegi Hacka.

BTW , dzieki za odzew. Jutro dam znać , co z tego wyszło.

Opublikowano

A tak w ogóle to skąd wiesz napewno ze to antywir ci wyłącza tego VAG-a???

Moze masz jakiegoś viruska albo sam VAG jest zainfekowany a moze w Windzie masz jakieś błędy.

Jak wczesniej działał to sproboj przywrocic system do poprzedniego stanu za pomocą narzędzia przywracania systemu.

W najgorszym wypadku odinstaluj antywira.

I zainstaluj VAG-a od nowa w innej lokalizacji najlepiej, i przejedź rejestr jakimś skanerem.

Opublikowano

Możesz ewentualnie włączyć msconfig (Start -> Uruchom -> msconfig) i wyłączyć procesy, które zajmują Ci niepotrzebnie pamięć...

Opublikowano
  • Autor

Możesz ewentualnie włączyć msconfig (Start -> Uruchom -> msconfig) i wyłączyć procesy, które zajmują Ci niepotrzebnie pamięć...

O wlaśnie :hi:, nie moglem sobie przypomnieć co w pisać w start==> uruchom

Opublikowano

raczej to nie problem antywirusa. program antywirusowy albo wyrzuca plik do kwarantanny albo go usuwa.

jeżeli juz to kwestia firewalla. jezeli masz zone alarm to musialbys wejsc w jego ustawienia. mozna natomiast wylaczyc jego prace, wtedy nie powinien blokowac. niektore "vagi z netu" sa zawiruszone. najlepiej sciagac bezp ze strony rosstecha.

poza tym z ta funkcja autoscan vag-a to jest tak ze gdy napotyka na modul z ktorym nie moze sie polaczyc, czasami sie zwyczajnie wiesza i wylacza. lepszym pomyslem jest logowanie sie do poszczegolnych sterownikow samochodu przez select control module. i dalej wybor odpowiedniego modułu

najczesciej podobne zachowanie pojawia sie gdy jest zle ustawione latency i szybkosc portu com obslugujacego vag-a.

Opublikowano
  • Autor

raczej to nie problem antywirusa. program antywirusowy albo wyrzuca plik do kwarantanny albo go usuwa.

jeżeli juz to kwestia firewalla. jezeli masz zone alarm to musialbys wejsc w jego ustawienia. mozna natomiast wylaczyc jego prace, wtedy nie powinien blokowac. niektore "vagi z netu" sa zawiruszone. najlepiej sciagac bezp ze strony rosstecha.

poza tym z ta funkcja autoscan vag-a to jest tak ze gdy napotyka na modul z ktorym nie moze sie polaczyc, czasami sie zwyczajnie wiesza i wylacza. lepszym pomyslem jest logowanie sie do poszczegolnych sterownikow samochodu przez select control module. i dalej wybor odpowiedniego modułu

najczesciej podobne zachowanie pojawia sie gdy jest zle ustawione latency i szybkosc portu com obslugujacego vag-a.

Vaga mam kilka miesięcy, program dostałem wraz z interfejsem,więc problem "zawirusowanego vaga z netu" odpada,Szybkość portu nie zmieniałem, po za tym cały czas było ok.

Jutro będe próbował powyższych wskazówek. [br]Dopisany: 17 Grudzień 2007, 22:58 _________________________________________________

To też nie pomaga, przed formatem, spróbuje odinstalować jeszcze vag-a i zainstalować go jeszcze raz, zobaczymy co z tego wyjdzie..

Opublikowano

Vaga mam kilka miesięcy, program dostałem wraz z interfejsem,więc problem "zawirusowanego vaga z netu" odpada,Szybkość portu nie zmieniałem, po za tym cały czas było ok.

to skąd wiesz co dostałeś.... Już szybciej bym zaufał chyba "czemuś z netu" :)

masz pw, odbierz ;)