Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] TFSI 200PS jak się jeździ po chipie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , zastanawiam się czy może nie zawirusować swojej a4 , mam pytanie do osób posiadających tą jednostkę.

Czy po wirusie , należałoby zmienić zawór dv na forge?? czy można na seryjnym smiało śmigać , dopiero co wymieniłem zaworek na oryginalny i szkoda kaski byłoby ponownie ładować , jakie podzespoły mogą się bardziej zużywać przy wirusie ?? na co zwracać uwagę ?? i najważniejsze jak wygląda sprawa spalania po wirusie ??

Opublikowano

jak sie nie szanuje sprzętu i paluje bez pomyślunku to tak samo można zajeździć seryjny motor jak i ten z porgramem.

Spalanie nie powinno sie zwiększyć , nawet powinno troszkę spaść wzrośnie dopiero jak będziesz caly czas wykozystywal pełna moc.Dynamika bez porównania.Oczywiście to jest cos na czym nie wato oszczędzać i lepiej pojechać do kogoś kto zrobi to profi , niż zaoszczędzic 300 zl i dać to komuś komu wydaje sie ze wie co robi.Ty se slaska , to w przypadku 2.0 T powinieneś udać sie do Comsportu.

Opublikowano

Nie ma nadz czym sie zastanawiac trzeba dlubac :) zadnych zaworkow forge nie montuj,trzeba tylko auto sprawdzic, i wazne jest czy usa czy eu ?

Opublikowano
  • Autor

a4 jest z eu , a jaka to różnica?? dodam jeszcze ,ze auto w quattro

Opublikowano

US mają nędzne hamulce

Opublikowano

320 mm przód to nędza?

Opublikowano

nie zawsze jest 320/288mm

czesto gesto jest 288/245 lub 312/255mm

Opublikowano

robilem usa i mialo tylko jeden ic

Opublikowano

Widocznie składaja z czego chca bo ja miałem taka USA która miała dwa IC oraz 320tki :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

3 lata temu robiłem hamulce w S4 B6, auto z USA

na aucie Avus 18" a pod nimi 312/255mm, po nr VIN i we wlepce było jak byk: 1LT & 1 KP

pamietam to jak dzisiaj bo miałem juz wszystko do niego kupione tj 345/300mm + klocki

a potem lezalo to prawie rok bo nie mogłem juz tego zwrócic

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem 2 lata z hakiem po wirusie u VTG (gotowy prog.), auto działa, różnice bedziesz miał dość sporą, w serii moje BGB miało 205 KM i 285 Nm. Teraz 247 KM i 366 Nm - może przysrost nie powala, ale duża zmiana w osiągach - to troche inne auto po progsie. Uważam, że w klasie do 2 L Turbo calkiem niezłe kombi - -nawet daje się coś przewieść ;-)

Opublikowano

Nie ma się co zastanawiać. Po dobrym programie fura będzie tak jechać że będziesz mysiał się jej uczyć na nowo :gwizdanie:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie , zastanawiam się czy może nie zawirusować swojej a4 , mam pytanie do osób posiadających tą jednostkę.

Czy po wirusie , należałoby zmienić zawór dv na forge?? czy można na seryjnym smiało śmigać , dopiero co wymieniłem zaworek na oryginalny i szkoda kaski byłoby ponownie ładować , jakie podzespoły mogą się bardziej zużywać przy wirusie ?? na co zwracać uwagę ?? i najważniejsze jak wygląda sprawa spalania po wirusie ??

Witam Was:)

Obiektywnie wy powiem się bo zrobiłem w marcu 2011r. upgrade ECU w wersji właśnie 2.0T FSI quattro baza 200ps / 280Nm -> po modyfikacji dodam że na bazie oryginalego softu nie żadnych gotowców, uzyskałem 247ps przy bęzynie 95 oktan, 255ps przy bęzynie 98 oktan oraz 264ps przy Shell V-Power RACING okolice 100 oktan.

Moment od 350Nm do 372Nm - w zależności od bęzyny wlanej - w USA mają w orginalnym sofie presety ustawień dopasowanych do rodzaju bęzyn.

No i powiem że jeździ się fantastycznie - przy spokojnej jeździe 6 bieg a mam Tip-s czyli 90Mil - jakieś 100/110 km/h to spalanie 6.7 - 6.9 litra przed zmianą ECU było to 7.2 - 7.5 litra na 100 kilometrów.

Uważam że jest różnica odczuwalna bo okolice 22% - 27% zrostu mocy da się poczuć.

Trzeba tylko z głową jeździć... ale to jak ze wszystkim - trzeba myśleć.

PS. Jednym dziwnym w odczuciu wrażeniem jest to, że stosunek przyśpieszania względem hamowania jest większy.

pozdr. oLO :hi: :hi: :hi:

z10816563_Q_Machajacy_mis.jpg

Niebawem planuje -> http://www.goapr.com/products/turbo_long_20t_fsi_k04.html

Albo CompSport -> http://www.compsport.pl/co_mozemy_zrobic :naughty::kox: