Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Strefa schengen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no teraz myślę że wreszcie dotrze tu do Hiszpani polska kiełbasa bo już mam dość ruskich podróbek jak np.KPAKOBCKA, a nie wspomne że Lecha bym się napił, bo Żywiec to mi już bokiem wyłazi.tak więc same plusy w zwiąku ze zniesieniem granicy na Odrze. :th:

Opublikowano

Dzisiaj jechałem do Berlina no i elegancko, żadnych kontroli no i to uczucie jak się przejeżdża 100km pomiędzy budkami gdzie kiedyś stało się minimum kilka minut :)

Opublikowano

Tragedia wracałem 22.12 w swiecku pusto ale zaraz za granicą stałem 1h w korku.Moim zdaniem jakby byl kolejka na granicy to by tych korkow nie bylo bi by sie rozjecali troche.

Opublikowano

A ile moge teraz fajek przewieź do niemcowni???? Bo jeżdże przez Niemcy do Szwecji.

Opublikowano

Kilka dni już minęło więc spostrzeżenia mieszkańca na styku trzech byłych granic:

Więcej jest patroli mobilnych, mundurowi z SG stoją i kontrolują kilka kilometrów od granicy.

W niemczech też podobnie, na pierwszych parkingach za granicą to lepiej nie stawać.

Opublikowano

Racja Spedyt, my wlasnie wczoraj wrocilismy, granice przekraczalismy w Olszynie-pusciutko, przejechalismy elegancko.Ale pare km. dalej widac czerwona flare, dojechalismy blizej-stoi mercedesiK "Straz Graniczna" i kontrola...troche tylko sie zdziwilam, bo nie wzieli dok. ani moich, ani syna, tylko kierowcy i papiery auta.

Wszystko trwalo 2 min. i pojechalismy dalej :>

Opublikowano

Witam-odnosnie kontroli mobilnych patroli SG-przeciez jak pamietacie one zawsze były tylko ze czestrze kontrole pojawiały sie po stronie niemieckiej-słynne niemieckie LT :) teraz kiedy czesto jezdze do niemiec nie czesciej zanim zniesiono kontrole na naszych zachodnich przejsciach-bardzo czesto spotykam sie z mobilnymi patrolami SG nawet pod Koszalinem a standardem juz jest ze na tzw górce za Penkum stoja Polizei i kukaja przez lornetke na auta zasówajace od strony Kołbaskowa-przewaznie trzepia TIRy, Busy i Autobusy osobówki zadko ale moze sie zdarzyc-a juz na pewno kiedy przykukaja nas ze mamy nie zapiete szelki dotyczy wszystkich osob przebywajacych w aucie dokładnie obserwuja-moja córka ostatnio im pokazała jezyk kiedy powiedziałem jej ze obserwuja nas przez lornetke-hahaha niemiecki policjant tylko sie usmiechał-nasi to juz by mnie trzepali :D

Widuje takze na trasie w Polsce tzw. Schengen-wozy powinni czesto sie pokazywac co by to sie tym za wschodu nie pomyliło :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...