mirek309 Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 witam problem polega na hałasie podczas odpalania bardzo prosze o podpowiedzenie co moze byc przyczyna http://w874.wrzuta.pl/film/0Uq6346TAzw/odpalanie_audi_1.9_tdi [mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod][br]Dopisany: 26 Marzec 2011, 16:41_________________________________________________chyba ciezki temat
Grzesiekkbc Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Podobny dźwięk wydaje golf IV mojego kuzyna, u niego mechanicy obstawiają rozrusznik nie wiem jak u ciebie
mirek309 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 rozrusznik wymienialem wiec to na pewno nie to :gwizdanie:
vauxhall95 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 no ciezko bedzie,po za lipnym odpalaniem to chyba nic nie widac
mirek309 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 wlasnie chodzi o to ze to tylko przy odpalaniu pozatym nie ma sie do czego przyczepic
Grzesiekkbc Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Odepnij wężyk od EGR-a i odpal, zobaczymy czy to też czasem nie on.
mirek309 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Opublikowano 27 Marca 2011 egr odłączony wiec to nie on[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 15:28_________________________________________________moze jeszcze jakies pomysly??
pawelwor Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Zdaje się, że mam podobnie. Rozumiem, że musisz trzymać zapłon, póki nie zacznie chodzić, bo jak puścisz przy tym tratratra to nie odpali? Męczę się z tym już od jakiegoś czasu, nadal to mam, a na chwilę obecną wymieniłem: rozrusznik, pompa paliwa, wtryski, czujnik temp płynu chłodzącego, turbo, świece, egr zaślepiony oraz wyłączony przy programie i pewnie coś jeszcze, ale teraz nie pamiętam. Sprawdzałem kompresję, gdzie wyszło 29atm, czyli niby w normie, jednak pełnego zaufania do tych mechaników nie mam. Sprawdzałeś u siebie?
mirek309 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Opublikowano 28 Marca 2011 jest dokladnie tak jak opisujesz czyli musze trzymac zaplon a jakbym puscil to dalej bedzie telepac silnikiem ale nie odpali kompresji jednak nie sprawdzalem na vagu zero bledów
kowal1020 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 miałem podobnie, i u mnie to był dwumas do wymiany
mirek309 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Opublikowano 29 Marca 2011 tez obstawiałem dwumas ale czy jeszcze cos moze byc tego przyczyna?? Dopisze jeszcze ze podczas mrozow po nocy pali od strzała bez zadnych dziwnych dzwiekow ale nie zawsze [br]Dopisany: 28 Marzec 2011, 18:37_________________________________________________moze ktos jeszcze mial podobny przypadek?
cincinati Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 witam, mam identyczne "objawy" jak u Ciebie: -20st pali pierwszy strzał a jak ciepły silnik to muszę trzymać dłużej zanim załapie przy czym dziwny dzwięk podczas uruchamiania, jadę w najbliższy piątek do mech i mają coś tam wymieniać, także po łykendzie sie odezwę i powiem co i jak,pzdr
robbik1 Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 ja mam podobnie, do tego pusci czasami przy takim zapalaniu dymka czarnego, nie wiem od czego to zalezy, ja mam multitronic wiec dwumas odpada, tez to staram sie zdiagnozowac, ale nie mam zamiaru wimieniac polowy auta bo sie okaże ze to zapalniczka:):) jak sie dowiesz to daj znac:)
daniel manka Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Po zimie mam identyczny problem, po odpaleniu jak bym niechcący na gaz przycisnął i z tyłu czarny kopeć przez chwilę. Czasami traci moc i do 60 km/h ledwo co go bujnę chociaż sandał do dechy cały czas. Nie wiem co to może być
fulki Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 kolega miał to samo w vw4 pojechał do mechanika i podłączył mu kompa i ustawił dafkowanie przy rozruchu i było wszystko ok koszt 50 zł
daniel manka Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 U mnie ten dźwięk po odpaleniu zaczął występować po tym jak dolałem oleju po zimie bo była susza na bagnecie. W następnej kolejności zanikały mi kierunki i wycieraczki się nie włączały ani spryskiwacze nie działały. Kompletny obłęd, każdy kolejny mechanik wymyślał niestworzone rzeczy co mogło się popsuć. W końcu odłączyłem akumulator na kilka minut i załączyłem z powrotem. Jak na razie jak ręką odjął. Może będziecie mieć to samo!!!
robbik1 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Nie wiem kolego czy to prawda, ale na nieszczescie chyba to jest jednak dwumas.... jeszcze popytam zdiagnozuje i dam znac, no jak zwykle tania czesc.... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi