Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośny rasowy wydech w Audi A4 B6 2.5TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samo wycięcie kata + środkowego tłumika coś daje? Końcowe bym sobie chciał zostawić. Magic wypowiedz się :P

musisz wywalić też końcowy

Opublikowano

Samo wycięcie kata + środkowego tłumika coś daje? Końcowe bym sobie chciał zostawić. Magic wypowiedz się :P

Ja tak mam. Dla mnie prawie nie ma różnicy.
  • 2 lata później...
Opublikowano

czyli lipa.

A gdyby tak końcowy zastąpić jakimś sportowym bi tego bym nie chcial wycinać lepiej niech zostanie :-/

Opublikowano

pozostawienie koncowegonic nie da:decayed:

trzeba ciac i spawac całosc:wink:

jakis tam kolejny film :wink:

Opublikowano

chlopy macie jakies spy foto jak zrobiliscie u siebie przelot chocby nawet zostawiajac ost.tlumik.

ja sie przez weekend umordowalem bo nie mialem pomysla jak ominac belke by rurki fajnie wpasowac w tlumik :facepalm: i teraz auto w pada w takie wibracje ze nawet z pod dywanika kasa zgubiona wylatuje .

Opublikowano

ja zamontowałem na ori gumach, to tłumika dospawałem pręty

Opublikowano
ja zamontowałem na ori gumach, to tłumika dospawałem pręty

masz foty ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jak to jest z hałasem na przelocie? Da się jeździć autostradami czy raczej już krzykacz jest? Do benzyny wstawiłem tylko końcowy przelot i już nie dało się jeździć.

Pozdro

Opublikowano

:hi:a panowie jak uzyskac taki efekt w a4 1.9tdi???

Opublikowano

Wywal parę puszek zwiększ średnicę i będzie się darło :D a tak na serio to pogadaj z kimś kto robił wydech do 1.9 , podjedź posłuchaj czy Cię zadowala i działaj

Opublikowano

Tak zachowuje się wydech na małych sprężarkach. Wsadzisz większą turbinę będzie inaczej np GTB2260vk jest cichsza od BRD

Opublikowano

wlasnie taki klank mnie interesuje wiec jezdze z otwarta szyba i bede gonil wlascicieli takich przerobek:decayed:

Opublikowano
chlopy macie jakies spy foto jak zrobiliscie u siebie przelot chocby nawet zostawiajac ost.tlumik.

ja sie przez weekend umordowalem bo nie mialem pomysla jak ominac belke by rurki fajnie wpasowac w tlumik :facepalm: i teraz auto w pada w takie wibracje ze nawet z pod dywanika kasa zgubiona wylatuje .

Przeszukaj mój wątek B5, miałem pełny przelot - żadnych tłumików:naughty:

Opublikowano

Najlepiej słychać na parkingu podziemnym aż ludzie się śmieją:P

Opublikowano

Przeszukaj mój wątek B5, miałem pełny przelot - żadnych tłumików:naughty:

Adam przegladalem :wink:

Opublikowano
Najlepiej słychać na parkingu podziemnym aż ludzie się śmieją:P

u mnie to samo, kazdy mysli ze jest blow-off:grin:

podstawa do duze DP 2,5 cala i wywalic reszte tłumików

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

miałem chwilowo 3" na 3 przelotowych tłumikach. Wydech buczał, był baardzo głosny. Po krótkiej drodze do katowic na bucie dużo nie słyszałem, przy pełnym obciążeniu i nagrzanym silniku=wydechu dawał o sobie znać. Turbina była jeszcze wtedy seryjna, nic szczególnie nie gwizdało. Teraz czekam na kontakt w sprawie gotowego zestawu, albo będę oddawał do speca i zejdę na 2,5" w tym lub następnym miesiącu.

Wydaje mi się że to co jest w a3 wyżej to zwykły przelot bez tłumików. Przynajmniej podobny dźwięk wydają seaty wielkich "tunerow" diesla.

Opublikowano

jeśli masz 2.5 tdi v6 czy jaki kolwiek inny v6 tdi to ma to sens i brzmi super sam osobiście mam u siebie zrobiony przelot i rzekomo

od tego brzmi duzo lepiej a ten z filmiku juz brzmi grubo. wywalenie samych katalizatorów nie da nic poza wpływem gotówki. u mnie po sprzedaniu 3 katów wpadło 1300zł ;) a jeśli masz 1,9 czy 2,0 to odpuść temat będzie brzmiało to fatalnie
Opublikowano

Panowie a probowal ktos wywalic ostatni tłumik w tdi-ku a zostawic jedynie srodkowy...moze i roznicy brak czy ostatni czy srodkowy ale lepiej jest potem wysc z rura przez belke.Jak robilem wydech z kwasu to w tym momemncie mialem najwieksze problemy :facepalm: jak obinac taka srednica belke by nie waliło i ladnie skomponowac sie z ostatnim tłumikiem-jednym słowem metaloplastyka :grin:

Opublikowano

powiem tak... ja w Mondeo w dyszlu fabrycznie miałem tylko końowy tłumik wywalenie samego kata nie dało nic kompletnie. wywalenie końcowego dało spooooro... w audi wywaliłem najpierw 2 katy z pod auta i nic cisza... wywaliłem środkowy tłumik dalej cisza... wywaliłem kata za turbiną dalej cisza... wywaliłem końcowewydechy i w końcu zagrało... więc jak nie wywalisz końcowego to nic nie uzyskasz w dyszlu. koleszka w borze 1,9 tdi wywalil całość i uzyskał taki dźwięk jak wyżej w filmiku w tym a3. uwierz mi że te "gołębie" przejedzą ci się raz dwa jak pare razy ktoś zrobi z tego beke. ten ziomeczek ode mnie wytrzymał z 2 miesiące i zaczeło go już wkurzać to że każdy ma zbite że robi "fruuuu"

---------- Post dopisany at 23:38 ---------- Poprzedni post napisany at 23:36 ----------

a ten specyficzny dźwięk to cofka z turbiny i jak zostawisz kata to nie powinno być tak mocno słyszalne... najbardziej słychać po wywaleniu kata