Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Zimno nie pali, jak ciepło pali, ale nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z A4 18 T z którym meczą sie elektrycy juz piaty tydzien i trace juz nadzieje i chec posiadania tego samochodu.Załorzyłem gaz ale to nie stanowiło problemu i silnik chodził bajecznie.Problemy zaczeły sie gdy zaczeło byc zimniej iwtedy pierwszy raz nie zapalił wiec elektryk stwierdził zła jakosc paliwa i skasował mnie 300 zł i autko znowu chodziło ale juz wtedy sie ociepliło.Po miesiącu znowu przyszły chłody i mroziki i auto staneło.Inny elektryk zaczoł wymieniac Moduł zapłonu,swiece,sprawdził cisnienie na zaworach i stwierdził ze padniety jest komputer.Wtedy zawiozłem go do fachowca ,który jest elektrykiem i naprawia komputery on wymienił : Przepływke,czyszczenie zaworów,jakis taki mały trójnik gumowy bo twierdził,ze jest stary i dostaje fałszywego powietrza i dalej nic.Zapali go w garazu jak jest ciepło ale postoji noc na polu i nic mu nie pomaga.Kreci i zalewa swiece alenie zapali.POdobno wszystko gra a oni i tak nie wiedza co jest.Dzwoniłęm do gazownika i stwierdził,ze moze byc uszkodzona centralka gazu i to przez to.Odłaczyli gaz i nic.Czy to fatum ? czy mina ? Elektryk nie jest zły i podobno najlepszy na tym terenie i widac to po ilosci samochodów dobrej marki i to z daleka.

Opublikowano

jakie błędy pokazuje VAG? ukumulator sprawdz. jak uda ci sie zapalić autko gdy jest ciepło to podłącz pod VAG i wyjedz w trase sprawdzaj wszystko co sie da tą metodą. wyłącz silnik i jeszcze raz podlącz VAG sprawdzając czy nie wywaliło błędów. sprawdz czy masz szczelne połączenia gumowe z IC czy nie dostaje lewego powietrza. przed instalacją gazu miałeś już z :a4fan: pobny problem? sprawdz sonde lambda,przepływomierz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Komputer nie był zmieniony.Dzis dowiedziałem sie ,ze prawdopodobnie nowa przepływka ,która była zminiona jest uszkodzona wiec czekam do jutra jak wymienia na inna i dam znac co słychac z tym autem.[br]Dopisany: 20 Grudzień 2007, 13:45 _________________________________________________Okazuje sie ,ze to nie przepływka i po sprawdzeniu wszystkiego i stwierdzeniu przez nich ze od strony mechanicznej wszystko gra stwierdzili komputer.Czekam na komputer jak ktos ma namiary na tani i sprawny to moze bym wzioł bo czuje ,ze tam moge jeszcze długo postac a stoje juz 6 tygodni. Model komputera to 0261203550/551

Opublikowano

Jak jest zimno i nie odpala to sprawdźcie, czy dochodzi napięcie do przepływomierza i do N75. Są zasilane z tego samego przekaźnika, który lubi się psuć czasami.

Opublikowano
  • Autor

Ten elektryk to totalny kretyn.Nie odbiera telefonów i skonczyły mu sie pomysły.Prosze o podanie jakiegos normalnego elektryka na terenie sląska/podbeskidzia który zna sie i zrobi to .Załamuje juz rece.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzebe problem. Przed rzebraniem autka miałem podobny problem z moją a niedługo bede ją składał i chciałem posprawdzac elementy. Co moze jeszcze odpowiadac za podobne objawy ? Tjs ciezkie odpalanie , zalewanie na zimnym i nie odpalanie , szarpanie ?

Czujnik temperatury w kolektorze dolotowym sprawdzony i ok to samo czujnik temperatury ( oczywiscie omomierzem przy danej temperaturze)

Vag nie wywalał zadnych błedów.

Ktos wie co mozna tknąc jeszcze ? [br]Dopisany: 14 Luty 2008, 23:34 _________________________________________________Odgrzebe : u mnie po remoncie objaw pozostał.... Wydaje mi sie ze winna jest pompka paliwa u mnie... Sie okaze ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ja stoje juz 4 miesiąc u trzeciego elektryka i jutro prawdopodobnie odbiore ją bo trzeci elektryk sie wyłożył i brakło mu juz pomysłow.Sprawdzone było niemal wszystko

-czujniki

-przepływka

-cisnienie

-czyszczone zawory

-wymieniona pompa

-wymieniony komputer

i teraz elektryk rozkłada juz rece bo mu zapłon niepasuje bo jest wychylony o 10 stopni i nie wie co z tym mam zrobic bo nie moze tego skonfigurowac.

Najgorsze to ,ze nie moge teraz jej nawet sprzedac bo za duzo bym stracił.

Jak juz pisałem na gazie chodzi płynnie. :thumbdown:

Opublikowano

Regulator cisnienia , filtra paliwa , wtryskiwacze? Skoro na gazie chodzi ok to czemu wymienialiscie elementy które gdyby były uszkodzone nie chodziło by jak nalezy na benzynie i gazie... Chodzi o to ze czy to benzyna czy gaz czujniki, przepływka , komputer chodzą tak samo. Jedyne rzeczy które działaja podczas pracy na PB a na gazie nie to : pompa paliwa, regulator cisnienia paliwa , wtryskiwacze... PS : jesli silnik zalewa to problemem moze byc lewe powietrze :>

U mnie po przymusowym remoncie silnika problem niby pozostał ale nie mam juz gazu ... I to co było u mnie nie tak to nieszczelny dolot ...

Acha : ktos gdzies pisal ze podobny problem (zalewanie) pojawial sie gdy miał nieszczelny układ podawania gazu (gumki na zaworach) przez co do silnika podczas pracy na benzynie trafiała ona ORAZ gaz i silnik zalewalo... Moze spróbuj odpiac gaz (zakrecic kurek od butli w bagazniku ;) ) niech autko spali ten gaz co zostanie w przewodach i wtedy zobacz co sie bedzie działo na benzynie...

Wtryski moze nie podaja paliwa jak nalezy ?

Tak tylko gdybam ale moze cos pomoge.

Pozdrowionka.

Opublikowano
  • Autor

Odebrałem ja dzisiaj od elektryka i dalej stoje.Elektryk stwierdził,ze wymienił juz wszystko oprucz koła zamachowego bo co ustawi zapłon to mu sie przewstawia o 10 stopni i mówił,ze moze koło zamachowe cos nieteges.Zawioze go jutro do innego i niech przesledzi układ paliwowy bo mi sie wydaje,ze tam tkwi problem.Autko miało juz raz czyszczony układ paliwowy po doskonałym paliwie ze stacji JET i chodził potem jakis jeszcze miesiac i zaczeły sie te cuda wianki które trwaja do dzis.

Opublikowano

Ustawi zapłon ? :> W tych autach sie ustawia ? Cos mi sie nie wydaje...

Jak pisałem : skoro na gazie ok to musi byc cos z układem paliwowym a nie szukanie po przepływkach , ecu itp...

Inni koledzy pomózcie cos bo ja nie jestem specem ale to co sie dzieje z tym autem to jakies cuda niewidy ( albo tacy specjalisci w nim grzebią :przebiegly: )