zyzio1980 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Witam bardzo gorąco od jakiegoś czasu borykam sie z problemem blokowaniem kół osi przedniej Problem zaczął sie od zblokowania na światłach kompletu czterech kół mechanik powiedział zgrzanie płynu hamulcowego po ostygnieciu hamulców same od siebie poluzowały miałem chwilke spokoju po pewnym czasie problem sie powtarza ale nie do stopnia kompletnego zblokowania kól podczas jazdy czuć jak auto zwalnia i zapach z rozgrzanych klocków co wiazało sie z wymianą tłoczka i zestawu naprawczego zacisku wraz z tarczami i klockami Zamontowałem tarcze nacinane i nawiercane w komplecie z klockami TRW i problem nastał podobnie tarcze rozgrzewają sie do czerwoności i co zabawne dotyczy to tylko ośki przedniej zastosowany płyn hamulcowy DOT - 4 prosze o pomoc
Dev Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 do sprawdzenia koronki i czujniki ABS przy kołach ale najpierw VAG
dymiano Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 każdy by się chciał czegoś dowiedzieć. Ale wiedzą nie chcą się dzielić
Dev Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 każdy by się chciał czegoś dowiedzieć. Ale wiedzą nie chcą się dzielić możesz jaśniej ???? przeciez napisałem co najpierw trzeba zrobic
Piotrek1991 Opublikowano 25 Maja 2011 Opublikowano 25 Maja 2011 podłanczam sie do posta grzeje mi sie tylko ale jedno przednie lewe kolo od kierwocy wymienilem tłoczek i gumki na nim dalej to samo sie pojawia i nie zawsze kolo jest zagrzane po przejechaniu 20 km a nie raz nawet potrafi po tej samej trasie sie zagrzac hamując bardzo malo drugie jest zimne co to moze ??
gucia Opublikowano 27 Maja 2011 Opublikowano 27 Maja 2011 zyzio1980 sprawdź czy pedał hamulca odbija do końca. Spróbuj podciągnąć go stopą od dołu. Mam jeszcze takie pytanie jeśli chodzi o serwo, hamulce są "lekkie" czy musisz mocno przyciskać na pedał żeby wyhamować? Pytam się, bo u mnie zawiniło serwo. Nie odpuszczało do końca hamulca. Załatwiłem tak kpl. tarcz i kloców Jeśli chodzi o ABS to tylko Vag pomoże.
armando Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 podłanczam sie do posta grzeje mi sie tylko ale jedno przednie lewe kolo od kierwocy wymienilem tłoczek i gumki na nim dalej to samo sie pojawia i nie zawsze kolo jest zagrzane po przejechaniu 20 km a nie raz nawet potrafi po tej samej trasie sie zagrzac hamując bardzo malo drugie jest zimne co to moze ?? wez se caly zacisk kup jakas uzywke nie drogie sa przecie
widmo Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Zyzio1980 jak Ci się znowu zblokują hamulce odepnik wtedy przewód podciśnienia od serwa. jeśli hamulce puszczą i auto będzie się toczyć to winne będzie serwo. Ja teraz mam dokładnie to samo i grzeją mi się 4 koła po odpięcu przewodu serwa hamulce puszczają. teraz tylko czekam aż znajde czas aby serwo zmienić wkoncu szewc w podartych butach chodzi. Sprawdź czy nie masz wody w serwie -> częsta usterka
gucia Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Podobnie można sprawdzić, popuszczając lekko przewód hamulcowy od danego kola przy pompie. Ja tak robiłem w swoim (przy rozwalonym serwie) żeby dojechać do domu.
Gość karex Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 do sprawdzenia koronki i czujniki ABS przy kołach ale najpierw VAG potwierdzam
Piotrek1991 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 a co ma do tego zacisk skoro w zacisku pracuje tłoczek i on odpowiada zeby sie cofał przy odpuszczaniu hamowania i to dziwne bo dzieje sie tak z jednym kolem nie wiem co dalej ...
Rekomendowane odpowiedzi