DaRo4422 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Witam. Mam dziwny problem z pompowtryskami. Mam vaga i korekcje na zimnym i rozgrzanym silniku są dobre. nie przekraczają od -20 do 0.40 . ale problem w tym, że na 2 cylindrze wywala mi błąd 17669 - Pump-Jet Valve: Cylinder 1 (N240): Regulation Range Exceeded P1261 - 35-10 - - - Intermittent Czyli że pompowtrysk jest po za granicą regulacji... zamieniałem pompki i każdy na 2 cylindrze ma ten sam problem. Śruby regulacyjne są odp ustawione, rozrząd też.... Dodam że nic nie trzęsię, silnik pracuje równo, tylko pod czas jazdy jak wywali ten błąd zapala się lampka od trakcji i zaczyna trząść.... podczas jazdy reset zapłonu i dalej się jedzie. jak się rozgrzeje to już jest ok.. Nie mam pomysłu ocb...
Robson04 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Czegoś tu nie rozumiem, błąd dotyczy cyl. 1, a ty piszesz, że wywala ci go na 2. Dodam, że kolega miał 2 błędy tego typu, czyli przekroczona górna granica regulacji i pompki musiał wymienić.
DaRo4422 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Opublikowano 28 Marca 2011 Błąd dotyczy cylindra 2. nie kopiowałem z vaga i przypadkiem cylinder 1 wstawiłem. Ale to nie istotne. Czy to faktycznie może być wina kabli?
wrclaguna Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 zdejmij pokrywe silnika i pozaciskaj wszystkie wtyki do pompek
DaRo4422 Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Opublikowano 28 Marca 2011 Ja mam 2 całą listwę do pompek bo mam 2 awx na części. 2 Wtrysk był 3 razy zamieniany. Jeśli była by chwilowa przerwa to nie wyje84lo by innego błędu? brak zapłonu czy takie cu?
Robson04 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 W opisie tego błędu jest coś takiego: za duża wartość czasu regulacji oraz rezystancja przejścia. Dobrze byłoby zmierzyć opór pomiędzy przewodami między pompką i ECU, opór powinien być < 1 ohm, jeżeli będzie większy to znaczy, ze tu tkwi problem, bo jak twierdzisz zamiana miejscami nie przynosi efektu.
Rekomendowane odpowiedzi