cineksk8 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Witam! Chciałbym się dowiedzieć jak włączyć tempomat w moim Audi a4. zamiast angielskich napisów: wyboru i zapamiętania prędkości SET włączenia programu prędkości jazdy ON wyłączenia programu OFF przywrócenia nastawień i prędkości RES. a zamiast tego są niemieckie. AUFN, EIN, AUS, FIX i nie wiem który jest do czego. Może ktos mi pomóc:) pozdrawiam
dansli Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 jest to w tej samej kolejności jak podałeś SET- AUFN , EIN- ON, AUS- OFF , FIX -RES
bialy986 Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Tu masz jasny opis,też mam takie oznaczenie na tempomacie http://img805.imageshack.us/i/21104678.jpg/ http://img31.imageshack.us/i/65004497.jpg/
cineksk8 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Opublikowano 30 Marca 2011 czyli jednym słowem mówiąc, ustawiam przycisk na EIN/ON gdy będzie dana prędkość jaką chce. potem naciskam przycisk FIX/RES i już mogę zdjąć nogę z pedału gazu ? to ja tam robiłem i coś nie działa wogóle. ile czasu trzeba przytrzymać przycisk FIX/RES . tam pisze w instrukcji chwilę. to jak tam zrobiłem i nie działa nie wiem czemu. może coś zle robię
tomek a4 2.8 Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 A jaki masz silnik? Diesel czy benzyna?
danielom Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 naciskasz i jest, jesli nie dziala to prawdopodobnie nie jest podlaczony. znajdz na forum temat montaz tempomatu, tam masz jak sprawdzic czy aktywowany , zapnij vaga i testuj.
cineksk8 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 ile elektromechanik wezmie za sprawdzenie tempomatu programem, i jesli będzie konieczna naprawa, bądz podłączenie jakiejś części co nie łączy?
tomek a4 2.8 Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 Vagiem tego nie da się sprawdzić, przerabiałem temat u siebie. Powinieneś mieć taką gruchę podłączoną cięgiełkiem do przepustnicy, pompkę, która jest poniżej pompy hamulcowej, czujniki przy pedale hamulca i sprzęgła, oraz sterownik (jest widoczny po zdemontowaniu schowka przed pasażerem). U mnie były winne zimne luty w sterowniku, jak później doczytałem, to dość czesta przypadłość tej części. Ja zacząłem od sprawdzenia manetki i czujników przy pedałach
Rekomendowane odpowiedzi