Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z gwintem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: Panowie kupiłem w tamtym roku gwint używkę firmy H&R i jeździłem na obniożonym może miesiąc po czym podniosłem na zimę... Tak się bujałem przez kilka miesięcy i parę dni temu wstępnie obniżyłem... Dziś chciałem zglebić konkret furkę lecz pojawił się problem.. :disgust:. Tył siadł za mało według mnie i niżej już nie siądzie bo amortyzator sparł się na chyba na odbojach :wallbash: Wie ktoś jakie odboje powinny być w gwincie H&R lob czy ewentualnie można gdzieś dokupić jakieś inne troszkę niższe? :mysli:

Tyle siadł tył i więcej nie da rady:

DSCN1055.jpg

Opublikowano

kolega wrzuci 50kg do bagaznika i bedzie lowrider :>

powaznie to wiecej na zdrowy rozsądek się nie da i na moje oko jest idealnie względem przodu.

Tylko przy naszych drogach polecam metalową osłone silnika bo zaraz cos urwiesz.

Opublikowano
  • Autor

Niżej tył nie siądzie... Góra 1 cm przy pełnym baku i komplecie ludzi bo odboje nie puszczą niżej :no:

Nawet nie tyle chce niżej co krótsze odboje żeby była amortyzacja jakakolwiek bo póki co to tak jakby z tyłu była tregla zamiast amortyzatora :disgust:

PS. Było sporo niżej jak miałem profil 45 na 16 calach :decayed: Grunt to slalomik i znajomość każdej dziury :good:

Opublikowano

Jak masz helpery możesz je wywalić, odrazy usiądzie o 2 cm, a co do odboi, mozna zawsze je stuningowac nożem :>

Tyle ze jak chcesz położyć jeszcze tył to przód też w dół daj, bo motorówa już się zrobiła.

Opublikowano

podjedz do sklepu motoryzacyjnego i kup inne krótsze odboje i po problemie

Opublikowano
  • Autor

Właśnie chodziło mi o to czy dokupię same odboje :good: Tylko właśnie czy do gwintu nie powinny być jakieś twardsze? Czy można zakładać wszystko jak leci? :mysli:

Jak masz helpery możesz je wywalić, odrazy usiądzie o 2 cm, a co do odboi, mozna zawsze je stuningowac nożem :>

Tyle ze jak chcesz położyć jeszcze tył to przód też w dół daj, bo motorówa już się zrobiła.

A co to są te helpery?

Na wysokość tył jednak zostaje tak jak jest tylko chcę choć trochę amoryzacji :) A przodu się nie da w dół bo za duże ET felgi i jak skręce kołami na prostej nawierzchni to od opony do nadkola jest niecały centymetr więc lypa :gwizdanie:

Opublikowano

obetnij odboje...

Opublikowano

obetnij odboje...

o kogo ja tu widzę, witam panie Mapet :hi:

sory za ot

a wracając do tematu możesz zakupić ori odboje w ASO ze sportowego zawieszenia albo tak jak Mapet napisał po prostu obciąć te co masz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

:mysli: W sumie to chyba obetnę bo nie będę musiał wyciągać i rozkręcać całego gwintu tylko jakoś wytnę po kawałku :)

Najwyżej jak będę robił na zimę renowacje to może założę ori :wink4:

Opublikowano

A komu by się chciało wyjmowac zawias żeby odboje zmienic, odbój jakikolwiek żeby tylko był miniumu z 2cm, żeby amora nie dobijało do końca bo to nie zdrowo.

Helpery to takie krótkie sprężyny "wspomagające" jak masz spuszczony gwint w dół to helper się rozciąga i wtedy sprężyna nie lata luzem i tyle. Ale on działa tak naprawdę tylko wtedy jak podnosisz auto na podnośniku, bo skakac furą nie będziesz :> Ale nie w każdym gwińcie jest.

Opublikowano
  • Autor

A no to ja właśnie nie mam helperów :gwizdanie: w sumie dwa tygodnie miałem wszystko na wierzchu bo belkę całą wyciągałem tylko nie myślałem że będę musiał odboje zmieniać :wink4: Jak będę miał czas to nożyk i jazda :decayed: