wrclaguna Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 dołączam się do pytania, jak to wyłączyć, mam ten sam problem. Gdzie jest bateria od telematica, bo pokazuje mi info że trzeb wymienić. Aby dostac sie do sterownika Telematik musisz wymontować osłonę słupka A oraz sciagnac przedni fotel. Opis masz na forum Po sciagnieciu tego i odchyleniu wykladziny ukaze ci sie sterownik , odlaczasz przewody zasilajace sciagasz obudowe i odkrecasz obie śruby . Ukaza ci sie baterie To tak w skrocie ale na pewno nie bedziesz uzywal Telematika i wymienial baterii Pasuje ci odlaczyc to cholerstwo próbowałem ale nic nie zmieniło Zapomnialem ze taki kanal jest to bym sprawdzil u siebie ale brak jest tego wynalazku u mnie Musisz wejsc w kanal 75 TELEMATYKA i zmienic kodowanie Najlepiej jakbys wkleil scany z twojego VAGA
darek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 W VCDS są grupy ELEKTRONIKA1 i 2 i tam w podgrupach typu czy telematik czy panel tel. i wiele innych można coś popróbować czy ze zmianą kodowań oczywiście zapisuj obecne jakie masz kodowania[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 08:41_________________________________________________A popatrz na to http://de.openobd.org/audi/rns.htm#telematik
wrclaguna Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 W VCDS są grupy ELEKTRONIKA1 i 2 i tam w podgrupach typu czy telematik czy panel tel. i wiele innych można coś popróbować czy ze zmianą kodowań oczywiście zapisuj obecne jakie masz kodowania[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 08:41_________________________________________________A popatrz na to http://de.openobd.org/audi/rns.htm#telematik No i jest kodowanie dla TELEMATICA :oklaski: Steuergerät Codierung STG 75 (Telefon/Telematik) auswählen STG Codierung -> Funktion 07 0?xxx: Fahrzeugtyp 0 - A3 (8L) 1 - A4 (8D) 2 - A6 (4B) 3 - A8 (4D) 4 - A2 (8Z) 5 - A4 (8E) 0x?xx: Sprachbedienung/Multifunktionslenkrad (SBS/MFL) +0 - ohne SBS, ohne MFL +1 - MFL +2 - SBS 0xx?x: Navigationssystems 0 - ohne Navi 1 - mit Navi III 2 - mit Navi II-D 3 - mit Navi IV 4 - mit Navi II-D (ab KW 45/01) 5 - mit Navi IV (ab KW 45/01) 0xxx?: Radiotyp 1 - ohne Radio 2 - mit Radio (mit CAN - Symphony I/II, Chorus/Concert II) 3 - mit Radio (mit CAN - Symphony I/II, Chorus/Concert II) mit Bose 4 - mit Radio (ohne CAN - Chorus/Concert/Symphony I) oder Navi II-D 5 - mit Radio (ohne CAN - Chorus/Concert/Symphony I) oder Navi II-D mit Bose Ciekawe czy w radiu tez trzeba cos zmienic kodowanie STG 56 (Radio-/Navigationssystem) auswählen STG Codierung -> Funktion 07 0xxx?xx: Telefon/Telematik 1 - kein Telefon (Speisespannung für Mikrofon aktiv) 2 - Handyvorbereitung (Temic - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 3 - Handyvorbereitung (Fremdanbieter - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 4 - Handyvorbereitung (Nokia - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 5 - Telematik Europa (Speisespannung Mikrofon inaktiv) 6 - Telematik US (Speisespannung Mikrofon inaktiv) 7 - Handyvorbereitung eigendiagnosefähig mit Komfortbedienung
darek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ciekawe czy w radiu tez trzeba cos zmienic kodowanie mysli Pytasz czy w radiu? trzeba by było też to sprawdzić,ale po kolei
PAW99 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Ale co mam przekodować w STG 75[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 16:53_________________________________________________Witam w kanale 75 nic nie ma do wyłączenia telematika w kanale 62 adaptacje -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display) +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde) wpisałem 0 i dalej ma te same informacje http://justpic.net/show/14533 http://justpic.net/show/21719 http://justpic.net/show/31343
darek Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 a jakie masz kodowanie na kanale 62?jak byś od obecnego kodowania odjął 8 próbowałeś?
wrclaguna Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 A probowales tu STG 56 (Radio-/Navigationssystem) auswählen STG Codierung -> Funktion 07 0xxx?xx: Telefon/Telematik 1 - kein Telefon (Speisespannung für Mikrofon aktiv) 2 - Handyvorbereitung (Temic - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 3 - Handyvorbereitung (Fremdanbieter - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 4 - Handyvorbereitung (Nokia - Speisesp. Mikrofon inaktiv) 5 - Telematik Europa (Speisespannung Mikrofon inaktiv) 6 - Telematik US (Speisespannung Mikrofon inaktiv) 7 - Handyvorbereitung eigendiagnosefähig mit Komfortbedienung
PAW99 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Wie ktoś jak wyłączyć te informacje które podałem w 1 poście bo mi już sie pomysły skończyły morze ktoś mi pomorze
wrclaguna Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Wie ktoś jak wyłączyć te informacje które podałem w 1 poście bo mi już sie pomysły skończyły morze ktoś mi pomorze Widze ze z Podkarpackiego jestes zajedz na Spota to powalczymy
PAW99 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam możecie pomuc dalej mam ten problem jak wyłączyć telematik
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 A jaki masz kabel ? moze tu tkwi problem z przekodowaniem
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 kkl usb Zajedz na SPOTA w Niedziele do RZESZOWA to ci przekodujemy
PAW99 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 nie wiem czy bede ale sie postaram, a jakim kabel powinien być czy ten jest dobry powiec mi gdzie trzeba przekodować z góry dziekuje
wrclaguna Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 Pasuje sprobowac innym kabelkiem np. VCDS , VAG 704.1
PAW99 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 A możesz mi podać gdzie to można przekodować [br]Dopisany: 24 Listopad 2011, 17:49_________________________________________________odświeżam
wrclaguna Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Masz tutaj w tym temacie wszystkie mozliwe kodowania dla TELEMATIKA ......Innych nie ma
PAW99 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2011 Prosze mi napisać jak mam wyłączyć te informacje na fisie przy każdym odpaleniu pojawia sie i trzeba wciskać ok [br]Dopisany: 30 Listopad 2011, 14:04_________________________________________________Witam znalazłem takie coś 17 kanale 62 00001 - Kombiinstrument und Radio 00002 - Kombiinstrument, Telefon (Festeinbau) und Multifunktionslenkrad 00003 - Kombiinstrument, Radio, Telefon (Festeinbau) und Multifunktionslenkrad 00004 - Kombiinstrument und Navigation (Low) 00005 - Kombiinstrument und Navigation (RNS) 00006 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telefon (Festeinbau) und Multifunktonslenkrad 00007 - Kombiinstrument, Radio, Navigation (Low/RNS), Telefon (Festeinbau) und Multifunktionsl. 00008 - Kombiinstrument und Telematik 00009 - Kombiinstrument, Radio und Telematik 00010 - Kombiinstrument, Telematik und Multifunktonslenkrad 00011 - Kombiinstrument, Radio, Telematik und Multifunktonslenkrad 00012 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telematik 00013 - Kombiinstrument, Navigation (RNS), Telematik 00014 - Kombiinstrument, Navigation (Low), Telematik und Multifunktonslenkrad 00015 - Kombiinstrument, Navigation (RNS), Telematik und Multifunktonslenkrad
wrclaguna Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Tu masz kodowanie w liczniku 17 -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display) +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde) Jaką masz wartosc wpisana ? Odejmujesz -08 i ma zniknąć z licznika
Rekomendowane odpowiedzi