Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Ktora Turbina lepsza pod mody AWX, AWX/ARL czy BRD do A4 B5 ATJ/AJM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Olovski trzeba o auto dbać ( lepiej niż seryjne ) a nic złego nas nie zaskoczy .... a czy 190 lub 200 koni to nie ma moim zdaniem znaczenia .

w sumie tak ale chyba wszystko ma swoje granice :wink4:

i sam silnik 1.9 jakies ograniczenia tez pewnie

w aucie nie mieszkam ale nie umie o nie nie dbac :>

no wiec chwilowo kierunek BRD. fmic, koncowki albo z AWXa albo Firad i korekta

zobaczymy co wyjdzie z takie zestawienia

Opublikowano
wiec w sumie pompki z AWXa tez wydola 200KM

przypadek 1/100 ze Pixi tyle osiagnał :good:

ja liczyłem ze 5 K spokojnie ucieka na zrobienie 200 KM

pompki to nie tylko zakup ale jeszcze załozenie :decayed:

Opublikowano

ja liczyłem ze 5 K spokojnie ucieka na zrobienie 200 KM

5K to po kosztach starsznie, ja już wydałem koło 13K

Mniej więcej w moim przypadku wygląda to tak:

- Nowe turbo BRD + montaż 2300zł

- Pompki AL + uszczelki + montaż 2500zł

- FMIC 1200zł

- wydech 700zł

- strojenie + korekta 1400zł

- hamule przód + tył 2000zł

- długa skrzynia 6 + mocne sprzęgło + montaż 3000zł

Wiadomo że nie w każdym aucie to wszystko trzeba wymieniać ale na modyfikacjach nie warto oszczędzać.

Opublikowano

W przypadku AJMa trzeba pomyśleć jeszcze o mocniejszym dole silnika jak sie juz celuje w moce ok 200km :gwizdanie: jesli ma to jezdzić mniej więcej bezawaryjnie :cool1:

Opublikowano
  • Autor

W przypadku AJMa trzeba pomyśleć jeszcze o mocniejszym dole silnika jak sie juz celuje w moce ok 200km :gwizdanie: jesli ma to jezdzić mniej więcej bezawaryjnie :cool1:

co konkretnie masz na mysli??

co wzmocnic trzeba by bylo w moim ATJcie?

Opublikowano

Wymiane słupka na ASZ :gwizdanie: zobacz sobie po opisach modyfikacji tego silnika, jak ktos oczekuje konkretnego wyniku wymienia często na ASZ :wink4:[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 11:10_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=38351.0;highlight=ajm

Opublikowano
  • Autor

tak troche zgluopialem po przeczytaniu tego watku hehe :)

wiec w sumie co mialo gruby wal wzdluznie mocowanego??

ASZ/ARL/AWX/AVF

tak co by pasil jak przy swapie

ASZ to chyba byl poprzecznie mocowany co?

nie ma problemu zamontowac go wzdluznie??

Opublikowano

W ogóle to przemyśl wszystko ile ty chcesz wyciagnąć z tego 1,9 :gwizdanie: bo wiesz kazde 10km wiecej to 1000 drożej(żeby tylko) :decayed:

Opublikowano

masz Q nawet bym sie nie zastanawiał ,tylko rezał paździeża na min 200kuca :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a no wlasnie dlategoze Q chce porezac a zeby ladnie szlo w Q to 200kunia minimum :)

wiec chlopaki pomozcie jaki slupek kupic co mialo dobry dol gruby wal i bylo wzdluznie??

AVF czy AWX jesli tak to czy kazdy zebym sie nie zdziwil pozniej nawet jak mam to rok skladac to bedzie jezdzic :)

w temacie mocnego dolu konieczny jest caly slupek czy wystarczy na mojego ATJ wlozyc blok, kanaly sie pokrywaja itd??

Opublikowano

a no wlasnie dlategoze Q chce porezac a zeby ladnie szlo w Q to 200kunia minimum :)

wiec chlopaki pomozcie jaki slupek kupic co mialo dobry dol gruby wal i bylo wzdluznie??

AVF czy AWX jesli tak to czy kazdy zebym sie nie zdziwil pozniej nawet jak mam to rok skladac to bedzie jezdzic :)

w temacie mocnego dolu konieczny jest caly slupek czy wystarczy na mojego ATJ wlozyc blok, kanaly sie pokrywaja itd??

napisz do jaro4444 on w tych klockach siedzi, wiec powinien dokładnie wskazac co będzie dobre pasujące :wink4:

Opublikowano

Wystarczy wlozyc tloki z korbami i pompe olejowa reszta jest taka sama.

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy wlozyc tloki z korbami i pompe olejowa reszta jest taka sama.

moze zapytam tak

nie lepiej bylo by wlozuyc wal korby tloki do mojego ATJa z jakiegos mocnego dolu AVF AWX cos w tym stylu

beda pasowac P&P czy jakies rezanie

w sumie blok uzbrojony AVF mozna za 400 wyrwac tylko czy calosc podejdzie do ATJowej glowy?

Opublikowano
- Nowe turbo BRD + montaż 2300zł

- Pompki AL + uszczelki + montaż 2500zł

- FMIC 1200zł

- wydech 700zł

- strojenie + korekta 1400zł

- hamule przód + tył 2000zł

- długa skrzynia 6 + mocne sprzęgło + montaż 3000zł

turbo 1200 + 200 załozenie

Pompki 1500 +300 załozenie (pompki od cowboya) jeszcze nie kupione szukac moze BQ albo AL

wydech robiłem w sumie z kumplem wiec wyszło 300 zł

Soft 900 + korekta wiec 1400 wyjdzie

FMIC 800 zł

hamulce 800 zł zostawiłem seria 288 tyle ze nawiercane... nie jezdze po 200 km/h

Piotrek98Igo smiga na seryjnym słupku AJM, hamulce tez seria, sprzegło seria i ponad 400 Nm utrzymuje

wszystko z głowa i mozna :good:

Opublikowano
wiec w sumie pompki z AWXa tez wydola 200KM

przypadek 1/100 ze Pixi tyle osiagnał :good:

To prawda ,Witek sam był zaskoczony a i ja nie spodziewałem się takiego wyniku :blink: i wcześniej niż założyłem graty pytałem o końcówki Bosch-a bo Witek powiedział że jak nie założę końcówek to mnie nie przyjmie na korektę :polew: :polew: :polew: ale jakoś chyba zapomniał i wystroił mi klekocika :kox:

Wcześniej chciałem całe Al-ki , ale znaleźć używki sprawne w dobrym stanie to chyba graniczy z cudem .... a co do końcówek Włoskich :mysli: ...mnie nie podchodzą do niemieckiego auta - nie chce tu obrazić Kolegów którzy śmigają na nich . Tak jak pisałem u siebie w temacie naradzie śmigam na seryjnych pompkach a jeśli się wysrają wtedy zapodam większe końcówki :gwizdanie:

[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2011, 20:18_________________________________________________

Olovski trzeba o auto dbać ( lepiej niż seryjne ) a nic złego nas nie zaskoczy .... a czy 190 lub 200 koni to nie ma moim zdaniem znaczenia .

w sumie tak ale chyba wszystko ma swoje granice :wink4:

i sam silnik 1.9 jakies ograniczenia tez pewnie

Co do granic silnika 1,9 to Kolega Jaro4444 napisał mi jakoś tak :

215 kucy to moc użytkowa, powyżej to już jak golenie psitki brzytwą .... fajna zabawa , ale jeden fałszywy ruch i :thumbdown:

BTW: Jaro4444 :hi: bardzo mi się podoba Twoja wypowiedź :evil:

Opublikowano
  • Autor

Panowie powiedzcie mi jaka srednice ma wyjscie na turbiny BRD na cooler?

rozumiem ze w tej BRD weza naklada sie na koncowke nie jak w AWX w srodek i zabezpiecza zawleczka?

1537677009_1.jpg

ta srednica mnie interesuje

i jeszcze jedno czy zamiast weza w ksztalcie litery "S" (chodzi o ten od turbiny od ori rurek ) mozna zalozyc takiego balwanka?

http://allegro.pl/lacznik-antywibracyjny-hump-51mm-od-fmic-pl-i1555642313.html

wiadomo ori waz ma za zadanie tlumic dragnia tylko teraz czy ten balwanek spelni role zamiennika ori weza??

• 4 lata później...
Opublikowano

Mam pytanie, jeśli montuje turbine brd do awx, to sztanga (grucha) będzie zamontowana z standardowej turbiny awx na podciśnienie tak (czy przerabiana ta oryginalna od brd elektronicznie sterowana)? koles od regeneracji twierdzi, że to niemożliwe ponieważ ustawienie odpowiednio sprężyny w sztandze pod daną gruche musi odbyc się na specjalnym przyrządzie, i nie jestem w stanie odpowiednio tego ustawić ręcznie, a co dopiero zmieniając sztangę.