Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niedzwiedz-Lock czy warto zalozyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupilem dzisiaj Audi A4 i musze ja jakos zabespieczyc i czytajac po roznych forach wszyscy polecaja blokade skrzyni biegow firmy Niedzwiedz-Lock czy to jest dobre zapespieczenie i czy jest warto je zakladac dodatkowo zaloze jakis auto alarm i ukryte odciecie zaplonu gdzies pod tapicerka na dotyk

prosze o wasze opinie

pozdrawiam

Opublikowano

miałem w poprzednich autach takie ustrojstwo ale do audi nie założyłem po tym jak sie dowiedziałem jak to sie łatwo forsuje :thumbdown: są to raczej wyrzucone pieniądze bo nie trzeba być wyrafinowanym złodziejem ani wielkim specjalistą żeby takie coś rozbroić :slina:

Opublikowano

Ja mam takie cos .Koleś zapewniał mnie , że bardzo ciezko jest to przeforsować . To jest taki pręcik wsadzany od boku tunelu , a teraz sa nowsze modele tej blokady "ukryte" - wrzucasz wsteczny wyciagasz kluczyk i zablokowane :decayed:

Procz tego warto jeszcze cos wsadzic , alarm , odcięcie zapłonu itp.

Opublikowano

rozbrojenie (a właściwie zniszczenie) tej blokady jest dziecinnie proste i trwa kilkadziesiat sekund... mówię o tej starszej wersji, z prętem wsuwanym w tunel.

Opublikowano

No co Wy opowiadacie :shocked:

Rozbrojenie dziecinnie proste??? :blink:

Jeśli się nie mylicie, bo akurat słyszałem coś odwrotnego - jedno z najskuteczniejszych (oczywiście wszystko da się z czasem obejść), to niepotrzebnie robiłm całe zamieszanie.

Jako jeden z elementów systemu zabezpieczenia - na pewno jakiś skutek odnosi. Zwróćcie uwagę, ze jak złodziej zobaczy moje z beznadziejną (jak piszecie) blokadą i Wasze, bez niej - na 1000% weźmie się za Wasze w pierwszej kolejności :decayed:

Opublikowano

rozbrojenie (a właściwie zniszczenie) tej blokady jest dziecinnie proste i trwa kilkadziesiat sekund... mówię o tej starszej wersji, z prętem wsuwanym w tunel.

Możesz opisac owy sposób ?.. no pomijając niszczenie tunela i cięcie flexem ? Koleś ktory mi to zakładał twierdzi ze jeszcze nikt sie nie zgłosił z problemem lub zażaleniem dotyczacej blokady . Wiadomo wszystko da sie obejśc ale nie wszystko jest dziecinnie proste - jesli by było ludzie po prostu nie zakładali by takich blokad bo ....były by nieskuteczne . Zalozenie blokady trwa parę godzin a rozbrojenie dziecinnie proste - ta kwestia jest zastanawiająca !

Opublikowano

Susznie :th:

Opublikowano
  • Autor

a wiec warto je zalozyc czy nie bo juz sam nie wiem

Opublikowano

mnie facet od zabezpieczeń powiedział żebym sobie odpuścił , twierdził że to ok 15 sek dla złodzieja

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle , że sa mity i fakty - a mnie bardziej przekonują fakty niż "opowieści z krypty " ;) .. ja wole chuchać na zimne i dlatego mam pare innych zabezpieczeń . Po mojemu - warto zakładać :th:

Opublikowano

A ja mam AC ;) i nigdy niemiałem żadnych łancuchów , a jak jeżdziłem kiedyś takim autem co miało antynapad , alarm i blokade skrzyni biegów i AC , to się zastanawiałem czy jest sens posiadania wogóle samochodu i przeżywać te katusze z odblokowywaniem wszystkiego po kolei. Myśle , że najlepiej jak już ktoś chce się zabezpieczyć to zrobić sobie własny prosty i szybki w obsłudze przełącznik odcięcia zapłonu i kupić AC przynajmniej od samej kradzieży i tyle.

Opublikowano

Ja nigdy nie miałem żadnych zabezpieczeń,bo niby po co jak mam pełne AC.Śmieszyła pewna rodzinka z górnego śląska jak przyjeżdzali do nas w odwiedziny 12 letnim maluchem i dziwiiłem się czemu tak długo nie wysiadają z auta.Okazało się,że mieli dwa alarmy,blokadę kierownicy i skrzyni biegów i uzbrojemnie tego wszystkiego zajmowało im około 15 minut :D

Opublikowano

Uzbrojenie Niedzwiedza zajmuje 3 sekundy ;)

http://www.eurolock.hu/images/autok/press/peugeot_607_mech-press.jpg - tak wyglada blokada nowego typu - mechanizm schowany jest całkowicie wewnątrz :kox:

Ciut starsze z prętem tak :

http://auto.sarbc.ru/UserFiles/Image/Ygon/611.jpg

Opublikowano

no właśnie jestem ciekaw co to za spece w 15 min rozwalaja blokade wewnetrzna skrzyni!!

Chyba mówicie o tych blokadach zewnetrznych.

Ja miałem w 2 poprzednich wózkach i sobie chwaliłem, nawet raz próbowali mi wziąść auto i co...i nic!!

Zesra....... sie a nie ukradli!!

Opublikowano

no właśnie jestem ciekaw co to za spece w 15 min rozwalaja blokade wewnetrzna skrzyni!!

Ja miałem w 2 poprzednich wózkach i sobie chwaliłem, nawet raz próbowali mi wziąść auto i co...i nic!!

Yep , ale odcięcie warto jeszcze sobie zafundować :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Yep , ale odcięcie warto jeszcze sobie zafundować :decayed:

wlasnie tak zrobie w czwartek jade zalozyc alarm i odciecie zaplonu + niedzwiedz-lock i wydaje mi sie ze starczy

Opublikowano

lasnie tak zrobie w czwartek jade zalozyc alarm i odciecie zaplonu + niedzwiedz-lock i wydaje mi sie ze starczy

Słusznie :thumbup:

Tylko niech ci zalożą tego ukrytego w środku tunelu [ bez wyjmowanego bolca] :th:

Opublikowano

nie chcę tu nikogo dublowac ale im więcej zabezpieczeń, najlepiej NIE SERYJNYCH tym lepiej.

Nie ma samochodów a w zasadzie zabezpieczeń nie do sforsowania ale jesli sk.... maja Ci wziąść autko to niech sie napracuja a poza tym czas jaki im zejdzie na rozwalenie moze byc czasem,ze ktos to zobaczy i bedzie fajnie.

Którys z kolegów już napisał, najlepiej jest spac spokojnie z myślą, ze ma sie AC.

Opublikowano

AC od samej kradzieży obecnie nie jest drogie.Roczny koszt to około 500-600 zł od wartości 28000zł.