Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Wszystko się zresetowało

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj wracajac z pracy odpalajac swoje a4, zrobilo mi prima aprilis. Autko odpalilo normalnie ale po chwili patrze na wyswietlacz a tam wszystko zresetowane, data, godzina, km. Ktos moze cos doradzic ?

Opublikowano

Kolego najprawdopodobniej licznik zaczyna sie psuc miałem to samo u siebie az wkoncu immo w liczniku nie pozwolił mi auta odpalic i kupiłem licznik od a6 z pełny, fisem

Opublikowano

no to mnie pocieszyles :D a moze byc ze akumulator nie daje rady ?

Opublikowano

Jeśli podczas rozruchu napięcie spadnie poniżej 8V(chyba) :mysli: to się wszystko zeruje miałem tak jak mi się aku skończył :confused4:

Opublikowano

bylem dzisiaj zmierzyc aku w servisie i wyszlo takie cos: Zalecenie: wkrotce wymienic, soC: 100%, Napiecie: 12.84v, temp aku 20c, Test pojemnosci: ostrzezenie, zywotnosc akumulatora: 31%, pojemnosc 563A. Test zdolnosci rozruch: 92%, napiecie 9.16v. Test ukladu ladowania: dobry stan, napiecie 13,84. Moze to byc aku czy martwic sie dalej ?

Opublikowano

Jak dla mnie aku. Ja mam słaby i przy odpalaniu rano, zwłaszcza w zimie, pojawiały mi się kontrolki od ABSu bo napięcie spadało i czujniki głupiały. Raz własnie wszystko mi się zresetowało.