Furio Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 Witam. Mam takie pytanko. Gdy jadę powili słuszę z przedniego lewego koła wyrażne skrzypienia (jakby cos ocierało) co każdy obrót NIe ma znaczenia czy jadę po równym czy po nierównosciach. Przy większych prędkościach ten odgłos przechodzi w wyrażne bicie, stukanie, lekko wyczuwalne na kierownicy. podczas chamowania bicie ustaje. Najwyrażniej je czuc gdy auto hamuje. Co to moze być. Ja stawiam na przegub bądz niedokręcone bądż niewyważone koło.Macie jakieś inne sugestie? pozdrawiam
geri74 Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 Witam.Mam takie pytanko. Gdy jadę powili słuszę z przedniego lewego koła wyrażne skrzypienia (jakby cos ocierało) co każdy obrót NIe ma znaczenia czy jadę po równym czy po nierównosciach. Przy większych prędkościach ten odgłos przechodzi w wyrażne bicie, stukanie, lekko wyczuwalne na kierownicy. podczas chamowania bicie ustaje. Najwyrażniej je czuc gdy auto hamuje. Co to moze być. Ja stawiam na przegub bądz niedokręcone bądż niewyważone koło.Macie jakieś inne sugestie? pozdrawiam 1. krzywe i zużyte tarcze hamulcowe 2. łożyska mają dość to tyle co mi do głowy przychodzi
Furio Opublikowano 11 Września 2006 Autor Opublikowano 11 Września 2006 tarcze są jeszce grube i nie wyglądają na to bymiały dosć. Może i łozysko. Zobaczymy pozdrawiam
dudek81 Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 tarcze są jeszce grube i nie wyglądają na to bymiały dosć. Mogą wyglądać ładnie, ale moga byc lekko sfaldowane [/scroll]
mcm Opublikowano 5 Listopada 2007 Opublikowano 5 Listopada 2007 mnie trzymał zacisk i sie tarcza zwichrowała miałem podobne objawy
Rekomendowane odpowiedzi