Grzesiekkbc Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Koledzy powiedzcie mi czy jest taka możliwość, że po zmianie pompy ori z 1z na tą z AFN 110ps samochód będzie więcej palił? Nie wiem co jest u mnie ale spalane mam na poziomie 9L na spokojniej jeździe.
vauxhall95 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 wszystko zalezy od softu,ale wg.mnie az takiego spalania nie powinno byc
Grzesiekkbc Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2011 sofy był pisany na pompie z 1z
SotoM Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 nic to nie da. ja jak miałem golfa 3 1Z tez zmieniałem pompe i załozyłem od AFN'a -spalanie to samo. sparwdzałes kondycje silnia?? kat wtrysku,dawke,kondycja wtrysków, temperatury paliwa chlodzenia?? sprawdzałes czy w kołach nie masz oporów toczenia?? a ile ty dziennie km robisz??
Grzesiekkbc Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2011 40km dziennie dawka jest na poziomie 4.5 wtryski też mam od 110 AFN stan bdb (przed założeniem sprawdzone na maszynie) temp sprawdzałem na vagu bo chciałem sprawdzić czujniki i mam między nimi różnicę 7C termostat wymieniony i łapie normalnie 90C opory sprawdzone i nie ma nic do czego można się przyczepić W tamtym roku spalanie miałem około 6.0L/100km na tej samej trasie, te same koła, body itp. Jedynie co się zmieniło to właśnie pompa wtryskowa. Czy popychacze zaworowe mogą mieć coś wspólnego ze spalaniem? tłuką się mi na zimnym przez kilka sek a jak jest ciepły to też je słyszę ale już nie tak jak na zimnym.
Rekomendowane odpowiedzi