Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lo dzizas a po co Ci maszyna virtualna ?? klikaz prawym na skrot albo bezposrednio na exe wybierasz wlasciwosci i tam

masz zakladke tryby zgodnosci wybierasz xp sp2 i ok i bangla :)

• Odpowiedzi 76.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Seba_LDZ

14310

• klysek

8184

• bartek1605

6524

• Kimi

5681

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lo dzizas a po co Ci maszyna virtualna ?? klikaz prawym na skrot albo bezposrednio na exe wybierasz wlasciwosci i tam

:mysli: to ja zaczalem wyczytywac na forum passata i typ napisal :

zainstaluj virtual pc z powyższej strony, zainstaluje XPMode (czyli faktycznie wirtualkę z XPkiem, dostarczoną również na powyższej stronie), odpal XPMode (czyli odpal wirtualkę z XP), zainstaluj na tej wirtualce VAG-COMa, dodaj skrót do menu start dla All Users i ubij wirtualkę. Od tej pory możesz odpalać VAGCOMa bezpośrednio ze swojego menu start -> wchodzisz w XP Mode Application i masz dostępnego VAG COMa.

Uruchomi się w osobnym oknie (już bez otoczki maszyny wirtualnej) - tak, jakbyś go odpalił na swoim windows 7 (chociaż faktycznie będzie w tle działał pod XP).

teraz pozostanie problem przekierowania portu USB. O ile da się to robić bezpośrednio z wirtualki (po podłączeniu kabla wybierasz z menu w maszynie wirtualnej USB - konkretne urządzenie), to nie wiem jak to osiągnąć w przypadku, gdy odpalisz tylko samą aplikację (musisz pokombinować). Na pewno jakoś się da

Opublikowano

:heat: :heat: :heat: przekopałem się :decayed: :decayed:

klysiu nie powiem troszkę zabalowałem :decayed: :decayed: :decayed: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Seba nie z Kimim ale też było zacnie :gwizdanie: :gwizdanie: :cool1: :cool1: :cool1::tongue4: :tongue4: :tongue4: :> :> :>

Opublikowano

:heat: :heat: :heat: przekopałem się :decayed: :decayed:

klysiu nie powiem troszkę zabalowałem :decayed: :decayed: :decayed: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Seba nie z Kimim ale też było zacnie :gwizdanie: :gwizdanie: :cool1: :cool1: :cool1::tongue4: :tongue4: :tongue4: :> :> :>

zacne bale sa najlepsze :dance:
Opublikowano

Siemka Jonhy :hi: :hi: :hi:[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:11_________________________________________________Czytałem, że jakiś bal będzie gdzieś nad jakimiś jeziorami czy cuś :mysli: :mysli: :mysli::naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

:mysli: to ja zaczalem wyczytywac na forum passata i typ napisal :

zainstaluj virtual pc z powyższej strony, zainstaluje XPMode (czyli faktycznie wirtualkę z XPkiem, dostarczoną również na powyższej stronie), odpal XPMode (czyli odpal wirtualkę z XP), zainstaluj na tej wirtualce VAG-COMa, dodaj skrót do menu start dla All Users i ubij wirtualkę. Od tej pory możesz odpalać VAGCOMa bezpośrednio ze swojego menu start -> wchodzisz w XP Mode Application i masz dostępnego VAG COMa.

Uruchomi się w osobnym oknie (już bez otoczki maszyny wirtualnej) - tak, jakbyś go odpalił na swoim windows 7 (chociaż faktycznie będzie w tle działał pod XP).

teraz pozostanie problem przekierowania portu USB. O ile da się to robić bezpośrednio z wirtualki (po podłączeniu kabla wybierasz z menu w maszynie wirtualnej USB - konkretne urządzenie), to nie wiem jak to osiągnąć w przypadku, gdy odpalisz tylko samą aplikację (musisz pokombinować). Na pewno jakoś się da

hmmm no spoko niby wszystko ok tylko moze sprawdz najpierw przed robieniem virtualnej maszyny czy nei wystarczy zrobic to co ja Ci napisalem :)

zajmie Ci to 2 minuty a moze zadzaiala :)

Opublikowano

Chyba, że za karę że mnie troszkę nie było to nie mam wstępu :smutas: :smutas: :smutas:

Opublikowano

Seba ale exe klikam na ikonie vaga ???

Opublikowano

instalkę.... kłysiu instalkę.... :gwizdanie:

[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:20_________________________________________________chyba, że Sebek miał na myśli uruchomienie zainstalowanego programu w tzw. trybie zgodności to wtedy na program/skrót do niego....

Opublikowano

ja pier**le jakas pikseloza mi sie robi jak robie zgodnosc z win xp :wallbash: nigdy nie ogarne na tej windzie zajebnaej

Opublikowano

wklej screena jak to wygląda...

Opublikowano

no nie ma co tu wklejac robi sie wszystko rozmyte a jak robie print screen to wraca normalnie :wallbash:[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:33_________________________________________________lipa jest b o jak bym chcial dograc xp to juz jest lipa bo zey to wszystko dobrze hulao to najpierw instalka xp a pozniej 7 a u mnie bylo na odwrot :confused4:[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:35_________________________________________________miala byc jutro w pracy zabawagiem a tu c**j.....[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:35_________________________________________________c**j jutro wypierdalam 7 ja de na xp :gwizdanie:

Opublikowano

kłysiu nie pękaj.... temat spokojnie do ogarnięcia.

Opublikowano

z wieczora :hi:

klysiu rób tak jak kolega pisał instaluj virtuala :cool1:

Opublikowano

eee sie niepotrzebanie spinasz :)

[br]Dopisany: 31 Maj 2011, 18:20_________________________________________________chyba, że Sebek miał na myśli uruchomienie zainstalowanego programu w tzw. trybie zgodności to wtedy na program/skrót do niego....

tak o to mi chodzi dokladnie

sprawdz ze wszystkimi trybami powinnoi pojsc :)

a win 7 jest jednym z tych bardziej udanych systemow i u mnei wszsystko bangla

bez zajagniecia slowem :P

Opublikowano

eee sie niepotrzebanie spinasz :)

tak o to mi chodzi dokladnie

sprawdz ze wszystkimi trybami powinnoi pojsc :)

a win 7 jest jednym z tych bardziej udanych systemow i u mnei wszsystko bangla

bez zajagniecia slowem :P

u mnie c**ja chodzi nie wiem jak to zrobic zupelnie ciemna masa ;(
Opublikowano

no dobra ale sprawdziles ten tryb zgodnosci ?? czy nie mozesz tej machiny postawic bo nei wiem w czym teraz problem :)

Opublikowano

a wiec u stawiam tryb zgodnosci z xp i c**j jakas pikseloza mi sie robi caly ekran robi sie rozowy w czarne kropki a jak wezme print screen to robi sie normalny a machina wogole wyskauje jakies blad i c**j koniec imprezy

Opublikowano

pod 64 bitowym windows 7 tylko i wylacznie maszyna wirtualna a nie tryb zgodnosci to raz, dwa widzialem ze da sie odpalic na 32 bitowym win 7. tak czy inaczej najzdrowsza opcja to dedykowana instalacja windowsa xp tylko pod vaga

klysek89 - jak wezmiesz kompa na spot to ci to zrobie na miejscu :)

Opublikowano

hmm pierwsze slysze o takich cudach :)

a sprawdzales inne tryby ?? masz tam chyba ze 3 z xp do tego z win 98 ?? potestuj :)