Panton Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 Właśnie wróciłem ze spacerku wieczornego (nocnego bardziej) i jechał facet Volvo Al. Włókniarzy od Pojezierskiej.... leci sobie prosto w kierunku ronda (Limanowskiego) przed rondem jest taki mały łuk zakręt... facet mocniej odbił kierownicą (jechał tak 100-110km/h) i go na tym łuku tak machnęło, że obróciło autem.... machnęło go na słup gdzie jest znak informacyjny (po prawej stronie zaraz za łukiem - Manufaktura prosto itp itd) na szczęście walnął idealnie lewym słupkiem od strony kierowcy... odbił się od znaku (rura na której jest przykręcony znak poddała się i wygięła) i poleciał autem na drugie pobocze przez całą szerokość jezdni... faceta (kierowce) wyciągnęło się... poszły kurtyny boczne ale w bok i rękę dostał.... pasażer wyszedł bez szwanku - nic mu się nie stało.... po wezwaniu karetki/policji najechała karetka która wracała z jakiejś akcji (dosłownie 2min od zdarzenia - taki fart).... więc się ją zatrzymało i kierowce wzięli na "warsztat" - rękę z całym barkiem w od razu zagipsowali... po 5min przyjechały policaje... więc sobie poszedłem dalej. Ale prosty odcinek drogi a koleś o włos a by się zabił... volvo dosłownie złamane w pół (starsza wersja 80)... deszczyk popadał a wtedy robi się ślisko... tylko każdy zapitala bo luz... a później taki zonk... ps: quattro nie tylko przydaje się w zimie jak większość twierdzi i do fur które mają mocne silniki... jak widać wystarczy, że popada i już Q ma robotę...
Panton Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 serio dosłownie 50m przede mną.... tak gościa machnęło i tak przyjebał bokiem w ten słup na którym jest znak informacyjny, że byłem zaskoczony bo trochę przycinał ale bez szaleństw... tam jest prosta delikatnie z górki.. i każdy się buja.. a później jest taki łuk bo zakrętem tego nie można nazwać i 300m prostej światła na rondzie Limanowskiego jadąc w kierunku reala, kaliskiego... na szczęście jechał sam.. nie było innych samochodów... pusta droga... Serio trzeba się pilnować i troszkę wolniej latać... bo po takim deszczyku ślisko jest konkretnie....
Seba_LDZ Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 pewnie oponki tez nie byly w najle-pszej kondycji skoro go tak pizgnelo :/ nom niestety trzeba uwazac i wziasc poprawke
Panton Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 nom powiem Ci, że Volvo w super stanie... starszy model co prawda ale "młody wiekiem" i opony też były spoko bo przyczaiłem z ciekawości jak już ziomki z karetki zajęli się facetem... bieżnik na oponkach był konkretny... dlatego jestem w szoku, że gościa takim dużym autem o takiej masie przy takiej prędkości i łuku tak machnęło...
Seba_LDZ Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Opublikowano 24 Lipca 2011 hmm ciekawe co bylo przyczyna czy predkosc czy brak doswadcznia czy wada techniczna jakas moze nierownosc jakas falda wyboj nie wiem jakby Ci sie cos udalo z kamera to daj znac chociaz pewnie i tak bedziemy gadac na ircu :D
Panton Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 dzisiaj do niej usiądę i będę kombinował tylko jeszcze muszę poszukać kabelka do firewire
Seba_LDZ Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 :hi: tez jestem typek przeciez moglem dac Ci z kablem :wallbash:
klysek Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 nom powiem Ci, że Volvo w super stanie... starszy model co prawda ale "młody wiekiem" i opony też były spoko bo przyczaiłem z ciekawości jak już ziomki z karetki zajęli się facetem... bieżnik na oponkach był konkretny... dlatego jestem w szoku, że gościa takim dużym autem o takiej masie przy takiej prędkości i łuku tak machnęło... moze przymrozek zlapal :laghing2: :laghing2: :laghing2:
Seba_LDZ Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo czy to podejdzie do a4 ?? http://allegro.pl/glosnik-glosniki-drzwi-tyl-bose-audi-a6-c6-4f0-i1720996792.html
Seba_LDZ Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 :wallbash: zawsze pod gore a juz sie podjaralem ale za to to podejdzie http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=213835.0
kachnazgierz Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Tomek wspominal o piciu w sobote... jak sie stosunkujecie do tego ?? my niestety mamy już wszystkie wekeendy do 2012 roku zajęte :gwizdanie: trzeba było napić się z nami w sobotę
Rekomendowane odpowiedzi