Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czy można wywalic Telematik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie czy mozna wywalic sluchawke i wogole caly Telematik? nie bede używał telefonu wiec na cholere mi to... wkurzają mnie tez pokazujące sie na FIS-ie napisy od telematika.

można zdjąc telefon i jakos zdezaktywowac telematik?

chyba ze nie znam jego zalet i przydaje sie do czegos innego ;)

Opublikowano

W Polsce telematic jest równie przydatny co TMS na przykład.... Czytaj: nieprzydatna rzecz która podnosi wartość auta w przypadku odsprzedaży :kox::naughty::decayed: Tu masz pdfa: http://www.audi.at/de/download/betriebsanleitungen/allg/14.pdf

Nie warto tego wypruwać, być może można wyłączyć to VAGiem, jak Cię denerwuje.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem wogole co to jest, ale skoro nieprzydatne to wypad...

czyli musze jakos wywalic sluchawke (jak?) i zdezaktywowac go VAG-iem (jezeli mozna)

Opublikowano

wyciągnięte z ELSY:

System Telematik łączy ze sobą informacje o ruchu drogowym, zawiadomienie o awarii i wezwanie pomocy.

Sterownik telefonu, systemu Telematik -J526- zawiera również telefon komórkowy.

Poprzez centralę obsługi systemu Telematik można w razie potrzeby przekazać sygnał wezwania pomocy lub zawiadomić o awarii. Poprzez system Telematik II można przywołać również aktualne informacje o ruchu.

Dokładną lokalizację samochodu sterownik telefonu, systemu Telematik -J526-ustala z danych GPS, które są również przekazywane do centrali obsługi systemu Telematik.

Jeśli sterownik poduszki bezpieczeństwa -J234- wysyła sygnał o zderzeniu, automatycznie zostaje wezwana pomoc.

Opublikowano
  • Autor

czyli tak jak napisał Diego, absolutnie nieprzydatne w Polsce...

czy można to zdeaktywować i wykręcić słuchawke?

Opublikowano

mozna,ale trzeba zdzaktywowac vag-giem zeby nie bylo bledow, rozpiac wtyczke do modulu. ale system zostaw-w aucie jakbys sprzedawal to masz zawsze bajer majacy wplyw na cene

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nie no, wywalać nie chce z auta. chce tylko zdemontować słuchawke bo tylko miejsce zabiera i zeby nie bylo zadnych informacji na FIS-ie.

EDIT:

jak sie okazało... telematik chociaz w czesci dziala w Polsce cheesy dla tych co nie mają, kolo lampki na podsufitówce jest klapka z napisem SOS pod ktora są 2 przyciski. jeden sos a drugi jakis inny. po przycisnieciu tego sos dzwonimy na Policje smiley

ja tego tykac nie chcialem, ale moj mechanior mowil ze jak cos jest w aucie to do czegos musi byc i pach, wdusił. siedzimy... cisza. nagle radio sie wyciszylo i komisariat Policji Gdynia slucham grin ladnie pana przeprosilem i sie rozlaczyl smiley

co ciekawe zadzialalo nawet jak byla odłączona sluchawka z "bazy"

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam, jak komuś zawadza to ja odkupię taki moduł telematik do testów, najlepiej z wiązkami..