LUCAS Opublikowano 25 Grudnia 2007 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Panowie, jako ze na dieslach kompletnie sie nie znam z racji tego ze zawsze jezdzilem na benzynce zwracam sie do Was z zapytaniem o silnik diesla w grand cherokiee. Jest sobie wersja 3,1 TD o mocy tylko 150 koni. Wiem, ze moznaby chipa wsadzac ale pytanie moje dlaczego w tak duzych silnikach tak male moce... zreszta w benzynowych to samo, 4,0 litra ma tylko 200 koni... Chcialbym kupic w niedalekiej przyszlosci wlasnie grand cherokiee ale te male moce mnie odstraszaja. Da sie to jakos zwiekszyc do normalnych mocy "europejskich". Wielkie dzieki za odpowiedz. z pozdrowieniami,
tropico Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 nie kupuj 3.1 TD bo to straszna padaczka jak już koniecznie chcesz grand'a w dieslu to tego 2.7 crd 170km... dużo lepszy silnik stworzony przy współpracy z MB ( mogę się mylić ale to jest chyba to samo co 270cdi w Ml'u) Osobiście jednak odradzam Ci Jeep'a... w rodzinie mieliśmy Grand'a tylko tego 4,7 i po 2 latach się go wyzbyliśmy... odnośnie mocy to źle rozumujesz bo np 170km z 2,7 litra to w autach terenowych standard w land crusier'ze z d4d 3.0 masz 160km, liczy się bardziej moment obrotowy i żywotność jednostki
Nowak_zg Opublikowano 26 Grudnia 2007 Opublikowano 26 Grudnia 2007 z tego co wiem najbardziej polecany jest 4.7L grand cherokiee ( dobrze tez znosi LPG ) a diesle nie bardzo i ten 4.7L chyba uwija sie w niecale 9s z tego co pamietam .... wiec tragedii napewno nie ma a te male moce niech cie nie odstraszaja bardziej liczy sie moment a pozatym jeepa nie kupujesz po to zeby nim szalec ....
Rekomendowane odpowiedzi