Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] TURBO-PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za ciśnienie doładowania (obroty turbiny) odpowiadają kierownice spalin, a nie katalizator.

Opublikowano

może to czujnik ciśnienia doładowania ( do 96 r montowany w środku komputera )

albo nie drożny , czy pęknięty wężyk prowadzący do tego czujnika .

dzwonek ze sztangą zasyfiony albo geometria na turbinie .

to sprawdziłbym na początek.

Opublikowano
  • Autor

no błąd mi wywala czujnik ciśnienia w kolektorze ssącym ale tu na forum mi pow ze on sie nie psuje

[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2011, 20:07_________________________________________________dziś dałem turbo do regeneracji i tydzień bez auta

Opublikowano

Przy okazji tego zabiegu zaslep sobie EGRa od razu jak auto odbierzesz...Ja tez tego za 1wszym razem nie zrobilem i po roku znow czyscilem heh

Opublikowano

U mnie problem był ten sam błąd 575 wyczyściłem dolot , turbo przemyłem N75 w WD i sprężonym powietrzem powymieniałem pozaginane przewody podciśnienia.

i po problemie teraz się zastanawiam nad zaślepieniem EGR . w moim przypadku turbina nie doładowywała po czyszczeniu parametry sprężania poprawiły się .

Opublikowano

teraz się zastanawiam nad zaślepieniem EGR

nie ma sie nad czym zastanawiac, zaslepiaj go czym predzej zanim znow bedziesz musial czyscic turbawke :)

Opublikowano
  • Autor

dałem turbo do regeneracji ale mam zamieniony n75 z n18[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2011, 12:51_________________________________________________ja wyczyściłem turbo to było dobrze 2 miesiace, ale nipokoi mnie przy przyśpieszaniu jak dam but w podłoge takie syczenie i jak turbo było wyczyszczone to mijało ok 3 tys obr a jak znowu sztanga sie przycieła to od 3tys było słabsze.

Opublikowano

jakas nieszczelnosc kolego, posprawdzaj weze od intercoolera, wszystkie opaski podociagaj

Opublikowano
  • Autor

dzięki za rade a te węże to od turbo do IC?

Opublikowano

od IC do turbo. Ida dolem pod zderzakiem i lacza sie z turbawka pod spodem( taka powiwijana grubsza rurka)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja Turbinę czyściłem już dwa razy. Po raz pierwszy jakiś czas po zakupie auta, a drugi po zimie bo znowu się zasyfiła. Nigdy wcześniej nie podejmowałem się tego typu poważnych operacji, z racji że jestem informatykiem, a nie mechanikiem. Przeszperałem całą sieć, zebrałem wiedzę teoretyczną i zabrałem się do czyszczenia. I szczerze za darmo nie oddałbym tej robocizny nawet fachowcom z ASO (mówimy o czyszczeniu a nie o regeneracji). Za pierwszym razem jak czyściłem zastosował preparaty odtłuszczające, tj. benzyna ekstrakcyjna i takie tam. Za drugim użyłem mini szlifierki z końcówką drucianą i tej metody już zawsze będę się trzymał. Pozmieniałem wszystkie wężyki podciśnieniowe z gumowych na teflonowe, zmieniłem N75 bo był rypnięty i autko śmiga. A jak gostek co Ci czyścił mówi że coś tam, coś tam, niby skorodowane i po dwóch miesiącach znowu tryb awaryjny, to niech on lepiej zajmie się naprawą rowerów :evil: