Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jaki fabryczny/sportowy zawias ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, jaki jest seryjny "sportowy" pakiet obnizajacy ? :naughty: Same sprezyny ? O ile wiem obniza o 2cm tak ? Gdzie takie cos mozna znalezc, tylko ASO czy gdzies jeszcze ?

Opublikowano

ebay.de ... można za dosłownie grosze wyrwać po niewielkim przebiegu.

allegro to raczej rzadziej no i stan mniej wiarygodny (tak uważam).

aa. to nie są tylko sprężyny. Jest też inny amorek (chyba, nie jestem tego jednak w 100% pewien)

Komplet za 150EUR (springi i amorki). Same spręzyny duuużo taniej, komplety też można taniej dostać

Opublikowano

Z tego co wiem, to sprezyny + sztywniejsze amorki. Przy okazji zapytam...

1BE - to -20mm

1BV - to -30mm?

Mam 1BV i nie wiem w koncu o ile nizej auto "siedzi".

Opublikowano

Ja mam 1BE i też nigdzie nie znalazłem jak to do końca jest... ale z chęcią bym się dowiedział ;)

a ogólnie to dobrze się jeździ i polecam :a4fan: :th:

Opublikowano

1BE to bankowo i -20mm. 1BV wydaje sie byc twardsze i nizsze...

Orientuje sie ktos, czy 1BV to nie przypadkiem to samo co w S4 B6? Ja w briefie mam wstukane A4/S4 i to chyba jedyne wytlumaczenie tego faktu :mysli:

Opublikowano

W briefie mam wbite 1BE a auto siedzi bardzo nisko, znacznie więcej niż standartowe 20mm

Tutaj jest o tym trochę info http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,7582.0/all.html[br]Dopisany: 03 Styczeń 2008, 19:45 _________________________________________________

1BE to bankowo i -20mm. 1BV wydaje sie byc twardsze i nizsze...

Orientuje sie ktos, czy 1BV to nie przypadkiem to samo co w S4 B6? Ja w briefie mam wstukane A4/S4 i to chyba jedyne wytlumaczenie tego faktu :mysli:

Też mam w briefie A4/S4 ale kod zawieszenia 1BE. Natomiast zawieszenie jest najpewniej to samo co w S4. I bądź tu mądry

Opublikowano

Cholera wie jak to jest... moze sline'y mialy wbite w briefie A4/S4 jako, ze jest to quazi sportowa wersja A4?

A u Ciebie ktos dodatkowo jeszcze bardziej obnizyl auto...

Tylko tak mozna to wytlumaczyc. Na oko moje auto siedzi mniej wiecej tak nisko jak Twoje, w wolnej chwili porownam na spocie warszawskim moje 1BV i 1BE lukasza-r.

Opublikowano

zmierz przy okazji te odległości

dsc0297zq1.jpg

07

Opublikowano
  • Autor

Prosilbym o fotki jesli ktos ma obnizony fabryczny zawias 1BE, 1BV z gory dzieki :thumbup:

Opublikowano

1BV, felgi 17", profil opon 45.

flyer_a4_7.jpg

flyer_a4_1.jpg

Opublikowano
  • Autor

1BV to chyba kolo 3cm obnizony ?

Opublikowano

No wlasnie nie moge sie od nikogo dowiedziec :decayed:

Opublikowano

Witam Panowie, widze że jesteście w temacie, więc zapytam przy okazji, na lato założę do swojej :audi: 17" i zastanawiam się ile ja obniżyć żeby nie wygladała jak allroad :wink4: a jednocześnie żeby jeździło się w miarę komfortowo.

Flyer twoja wyglada lux, jak sie jeździ ?

Ogólnie będę wdzięczny za każde info.

Opublikowano

Jezdzi sie tak, jak mozna sie domyslac...

W trasie, na przyzwoitym asfalcie jest przyjemnie - na komfort nie moge narzekac. W miescie przy stanie drog taki jaki mamy - roznie bywa... Na kiepskich drogach lokalnych - jest raczej slabo.

Jesli chodzi o parkowanie/podjazdy pod krawezniki - jest wybitnie dobrze (Golf4 na seryjnym zawiasie byl 100x gorszy pod tym wzgledem). Zjezdzajac z wysokiego kraweznika nigdy jeszcze nie zahaczylem np. przednim zderzakiem, czy tylnim... Parkowanie przed nimi tez w 99% udaje sie.

Przejazdy przez spiacych policjantow z kolcami na parkingach strzezonych - z tym jest roznie. Na oponach o profilu 45 trzeba sie nauczyc, bo uderza sie podwoziem. Jak zalozylem zimowki 225/50 - jest luz :)

Opublikowano

No wlasnie nie moge sie od nikogo dowiedziec :decayed:

Wygląda tak samo jak moje, a ja obstawiam że mam min 40mm

Opublikowano

verus, mi Twoje wyglada na jeszcze z 10mm nizsze, ale moze to tylko zludzenie... pomierze przy okazji te odleglosci, ktore Wy podaliscie.

Opublikowano

Opony mam 235/45/R17. Jak masz teraz zimówki to odległość może być inna.

Sprawdzałeś jakie masz amory i sprężyny ?

Opublikowano

Na fotkach sa letnie gumy. Amorkow i sprezyn nie sprawdzalem, ale moge tam zajrzec, bo niedlugo zmiana oleju i filtrow...

Opublikowano

Versus, korespondowaliśmy prywatnie kiedyś na ten temat. Moje odległości od ziemi w punktach, które podałeś są dokładnie takie same. A zawieszenie Weitec obniżone o 30mm w stosunku do standardowego. Opony: 225/45/17

IMG_0893.jpg?imgmax=720

Opublikowano

Podjechałem nawet specjalnie na spocik w KRK aby porównać z autkiem cubera, które jest faktycznie -20mm. Jak stanąłem obok to na oko wyglądało, że moja siedzi dużo niżej niż 10mm. Dlatego pomyślałem, że mam - 40/50mm.

Ale jak jest jak mówisz to tylko dobrze, nie ma jeszcze dramatu chociaż uważać trzeba dosyć często.