Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Stary klekot na koksie:) BRD+0,230+FMIC+Dynosoft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

gratuluje. Soft jak na turbo od BRD rzeczywiście spokojny, ale to w końcu VP :kox:. Na AFN przy turbo z AWX ktos tu miał 170KM i 355Nm.

Co takiego poważnego się działo, że pierwsze podejście zostało zmienione?

Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

jest co podziwiać Michał ładna robota :good:

Opublikowano

175 KM na VP to ladny winik :good: Nm moze nie do konca duzo ale dla sprzęgła AWX bezpiecznie :hi:

Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

Jak zawsze ALI wykonał dobrą robote :good: Nic tylko jeździc :)

Opublikowano

A czy miało sens ładować wtryski 230 jeżeli pompa została seryjna? Z tego co wiem to na 216 ich pełne możliwości uzyskuje się przy pompie 11? Nie krytykuje tylko się upewniam.

Generalnie ładny wynik. Wsadziłeś już pare groszy w mody. Nie korci cię, żeby zrobić pompę 11 i mocniejsze sprzęgło i uderzyć w 190+?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

Bardzo ładnie zrobiony samochód. Podoba mi się.

Jaki masz przelot ze zszedłeś z programem tak nisko? To praktycznie bardzo lajtowy soft. Ten niuton jest do osiągnięcia przez sprężarke AWX przy takim chłodzeniu.

Osobiście pozostałbym przy 181/385. Wg mnie to żadna przesada, wręcz przeciwnie bardzo mądrze poprowadzone mocniejsze kreski.

Opublikowano

Skoro uważasz ze 175 to mało to wyskocz takim autem w trasę z gazem w podłogę przejedz tak pare km zobaczymy co pierwsze spłynie.

Opublikowano
  • Autor

.

Edytowane przez Michał

Opublikowano

Skoro uważasz ze 175 to mało to wyskocz takim autem w trasę z gazem w podłogę przejedz tak pare km zobaczymy co pierwsze spłynie.

Osobiscie pedałowałem w podłodze moim byłym AFNem calkiem czesto przez 30kkm i nic nie spłyneło. Wiadomo z głową. Jezeli kopcil no to dobrze - pompa dawała rade i wtryski tez:) BRD jeżdżą po sofcie na 1.65 i nic sie nie dzieje złego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy miało sens ładować wtryski 230 jeżeli pompa została seryjna? Z tego co wiem to na 216 ich pełne możliwości uzyskuje się przy pompie 11? Nie krytykuje tylko się upewniam.

0,230 a 0,216 to prawie ta sama kasa, więc wolałem te pierwsze. Po konsultacjach z Wojtkiem doszliśmy do wniosku, że do turbiny BRD będą bardziej odpowiednie. Owszem seryjna pompa to najsłabszy element tej konfiguracji, ale wyszedłem z założenia, że na seryjnej robimy co się da (w miarę bezpiecznie), a jeśli klęknie to wpada 11. Tak więc pewnie nie jest to ostateczny setup...

Nie korci cię, żeby zrobić pompę 11 i mocniejsze sprzęgło i uderzyć w 190+?

sprzęgło w AWX wytrzymuje ponad 400Nm (oczywiście bez strzelania co światła :wink4:) , więc do mojego zestawu powinno w zupełności wystarczyć, poza tym 360-380Nm dla dołu AVG to chyba taka w miarę bezpieczna granica :mysli:

Generalnie dosyć przyjemnie się teraz tym jeździ, jak na diesla rzecz jasna :decayed:[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2011, 14:35_________________________________________________dorzucam aktualne fotki motorowni :)

dscn0036v.jpg

dscn0038e.jpg

Jak mowa o pompie 11-stce to mam pytanie gdzie można kupić?

Opublikowano

0,230 a 0,216 to prawie ta sama kasa, więc wolałem te pierwsze. Po konsultacjach z Wojtkiem doszliśmy do wniosku, że do turbiny BRD będą bardziej odpowiednie. Owszem seryjna pompa to najsłabszy element tej konfiguracji, ale wyszedłem z założenia, że na seryjnej robimy co się da (w miarę bezpiecznie), a jeśli klęknie to wpada 11. Tak więc pewnie nie jest to ostateczny setup...

Nie korci cię, żeby zrobić pompę 11 i mocniejsze sprzęgło i uderzyć w 190+?

sprzęgło w AWX wytrzymuje ponad 400Nm (oczywiście bez strzelania co światła :wink4:) , więc do mojego zestawu powinno w zupełności wystarczyć, poza tym 360-380Nm dla dołu AVG to chyba taka w miarę bezpieczna granica :mysli:

Generalnie dosyć przyjemnie się teraz tym jeździ, jak na diesla rzecz jasna :decayed:[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2011, 14:35_________________________________________________dorzucam aktualne fotki motorowni :)

dscn0036v.jpg

dscn0038e.jpg

Jak mowa o pompie 11-stce to mam pytanie gdzie można kupić?

Odezwij się do Bogdana Podkowińskiego z Diesel Service Nadarzyn.

Jeden z najlepszych fachowców w kraju, jak nie najlepszy :good: