cherry24 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam. Mam prośbę pozostała mi syrenka marki dest-tronic model SZ-400 która ma kostkę z czterema wyjściami (1-brązowy,2-zielony,3-biały,4-żółty). W Audicy mam zamontowany steronik C.Z. i chciałbym podłączyć tą syrenkę tak aby przy każdym otwarciu/zamknięciu pojazdu wydała z siebie dźwięk, a nie wiem który z pinów jest do czego. Manie jakieś pomysły? Pisałem już do firmy DEST z prośbą podesłania jakiegoś schematu lub wyjaśnienia ale nic z tego nie dają takich informacji klientom. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
DeeJay_Kill Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Hej. Jest to zapewne syrena z własnym zasilaniem. Zwykle biały przewód jest przewodem wyzwalania (podpięcie do plusa powoduje wycie syreny), żółty będzie stałym zasilaniem. Spróbowałbym podpiąć zielony do masy - nie zepsuje się, a jeśli nie zadziała, to zapinaj do masy brązowy i wówczas któryś z nich służy do ładowania akumulatorka w syrenie (podpinasz do +) Powodzenia [br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 00:10_________________________________________________Sprawdziłem na elektrodzie - niestety okazuje się, że to syrena cyfrowa, której nie wzbudzisz zwykłym plusem... Pozostaje kupno uniwersalnej za ~15 zł.
cherry24 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2011 No cóż cały zestaw idzie do kartonu i na półkę. Wielkie dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi