Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Jakiej firmy sprzęgło wybrać??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - mam do wymiany sprzęgło (w zasadzie tarcz). Chcę kupić cały zestaw tarcz, docisk i łożysko. I teraz rodzi się pytanie jakiej firmy wybrać? Zastanawiam się nad LUKiem bo cenowo nieźle wychodzi, ale czy to jest dobre jakościowo sprzęgło? A wie ktoś może jakie sprzęgła były montowane w audi b6 na pierwszy montaż?

Opublikowano

Ja bym brał pod uwagę LUK, Sachs - dobre i sprawdzone sprzęgła moim zdaniem :good: U ojca w aucie ostatnio wymienialiśmy sprzęgło i postawiłem na LUKa. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni, niższa cena nie oznacza w tym przypadku gorszej jakości - wręcz przeciwnie :cool1:

Opublikowano

Na serię montują Sachsa-i takie polecam, LUK jest niezłym producentem OE ale na aftermarket często pakują (fabrycznie)regenerowane dociski.Jeśli różnica jest nie większa niż 15%

to się nie zastanawiaj i bierz SACHSA

Opublikowano

ja tydzień temu wymieniałem komplet i wsadziłem Luka..ale pewnie ile użytkowników, tyle znajdziesz opinii.

Opublikowano

znam niejedna opinie i wiele osób postawiło na luka i z tego co mi wiadomo sa zadowoleni :good:

Opublikowano

ja w b5 wymieniałem na sachs-a i super się sprawowało,cenowo wyszło nieco więcej ale warto było tym bardziej że zawsze wychodze z założenia że zrobic raz a dobrze :naughty:

Opublikowano

popieram takze poprzednika z wypowiedzia - daj znaka jak u Ciebie, co zrobiles ;)

Opublikowano

moim zdaniem i luk i sachs jest bdb firma i nie bedzie róznicy jakiejs widocznej miedyz jednym a drugim :gwizdanie: chyba ze moze cena

Opublikowano

chyba ze moze cena

tak dokladnie tylko cena :)

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem Luk - sprzęgło wymienione i smiga jak trzeba :) Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam mozliwosc kupic nowy Sachs w tych samych pieniadzach co Luc wiec co wybrac ?

Opublikowano

luk czy sachs, bierz tańsze

Opublikowano

Czasem warto więcej zapłacić za robotę dobremu fachmanowi, bo od tego zależy późniejsza eksploatacja. W Polsce 500pln też trzeba dać za robotę, także nie masz tragedii

Opublikowano
ps. najgorsze, ze robocizna kosztuje wiecej confused4 okolo GBP 170-200 w UK
W Polsce 500pln też trzeba dać za robotę, także nie masz tragedii

Kukis tylko, że 170-200GBP to nie jest 500pln a prawie 2x wiecej :wallbash: a za wymianę sprzęgła średnio cenią sobie 300-500zl w moich rejonach..