Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Zawór DV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem do swojego auta nowy zawór Dv http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Tuning/Prestanda/Dumpventil-atercirkulerande/ są tu trzy sprężyny , która z nich będzie najlepszym rozwiązaniem? A może jednak ori Dv?? Dziekuje za pomoc

Opublikowano

Ja bym sie zastanawiał nad 1 lub 2 nie masz tam chyba tak duzego cisnienia zeby zakładac 3 najgrupszą, mojm zdaniem załóz 1 i zrob test powinno byc ok ale moze inni mają inne zdanie poczekajmy :chytry: zreszą w kazdej chwili mozesz zmienic sprezynke, zapytaj devastation pomógł mi gdy miałem problem z dv-ką , zna sie na zeczy

Opublikowano

Zakupiłem do swojego auta nowy zawór Dv http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Tuning/Prestanda/Dumpventil-atercirkulerande/ są tu trzy sprężyny , która z nich będzie najlepszym rozwiązaniem? A może jednak ori Dv?? Dziekuje za pomoc

ori :good:

Opublikowano

jak silnik nie krecony w zupelnosci starczy 1 najcieńsza :hi:

Opublikowano

przecież ten zawór jest zbudowany identycznie,jak Forge-więc dlaczego seryjna,plastikowa bosha miałaby być lepsza?

Opublikowano

wez ori DV i ta nową

zrób trójnik i zasysaj powietrze równoczesnie z jednego i drugiego

bedziesz widział jak sie podnosi tłoczek wewnatrz

wybierz tę spręzyne która bedzie reagowac tak samo albo podobnie jak ori

Opublikowano

Jeśli nie planujesz mocnego podniesienia mocy to kasa wywalona w błoto :thumbdown: Zwykła nowa DVka z końcówką N i po problemie :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli nie planujesz mocnego podniesienia mocy to kasa wywalona w błoto :thumbdown: Zwykła nowa DVka z końcówką N i po problemie :gwizdanie:

3 takie zajezdziłem w ciagu 2 miesiecy na doładowaniu 1 Bar

Opublikowano

zielona sprężynka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam swoja ORi ktora tez dziala wiec zastanawiam sie czy zostawic ta Metalowa czy zmienic spowrotem na Ori:D

Opublikowano

wrzuc metalowa :good: :good: :good:

Opublikowano

w metalowej nie sparcieje gumowa membrana,bo jej tam po prostu nie ma... :wink4:

wrzuć metalową-nie pożałujesz...

Opublikowano

w metalowej nie sparcieje gumowa membrana,bo jej tam po prostu nie ma... :wink4:

wrzuć metalową-nie pożałujesz...

membrany nie ma ale sa dwa gumowe oringi które trzeba od czasu do czasu przesmarowac

syntetycznym smarem, a przy okazji umyc cała DV-ke :wink4:

warto tez przepolerowac aluminiowa watą punkt styku tloka z dolna obudową

ostatnio rozbierałem DV-ke w saabie, tłok byl juz mocno nadwyrezony własnie w tym miejscu

ledwo sie dalo ją uratowac, przez 5 lat niekt do niej nie zagladał

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie Tomus wlasnie rozebralem swoja Dv i zmienilem na najmniejszego springa z trzech;) i budowe ma identyczna jak Forge:D

Opublikowano

budowe ma identyczna jak Forge

wszystkie z wymiennymi sprężynami,mają taka budowę :wink4:[br]Dopisany: 23 Kwiecień 2011, 23:50_________________________________________________

membrany nie ma ale sa dwa gumowe oringi które trzeba od czasu do czasu przesmarowac

...no właśnie-dziś rozebrałem swój i...nie było dolnego oringu :shocked::blink: wydmuchało go gdzieś... :decayed::wink4:
Opublikowano

nie bylo smarowania i dlatego tak sie stało

ten tlok ma za duzy luz i dlatego sa tam dwa gumowe pierscienie

Opublikowano

nie bylo smarowania i dlatego tak sie stało

ten tlok ma za duzy luz i dlatego sa tam dwa gumowe pierscienie

własnie luzu tam u mnie za bardzo nie ma i jest nasmarowane-tylko teraz nie wiem,czy oring wydmuchało,czy go po prostu zgubiłem i nie zauważyłem przy poprzednim montazu :gwizdanie: :wink4: