Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Mocowanie nagrzewnicy od strony filtra kabinowego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś może możliwość sprawdzenia czy nagrzewnica jest jakoś jeszcze zamocowana od strony filtra kabinowego bo z tego co widzę to w nagrzewnicy są dwa otwory od strony filtra ale nie wiem czy nagrzewnica w jakiś sposób jest tam montowana.

Opublikowano

Cała nagrzewnica mocowana jest pająkami do tej głównej beki nosnej pod deską i chyba nie ma możliwości wyjęcia jej osobno trzeba wypompować gaz z klimy i rwać całość. Kupa roboty.

Opublikowano

tak jest zobacz na fotce

DSCF0698.jpg

Opublikowano

No dokładnie tak wygląda cała nagrzewnica i żeby ją wyjąć lub zamontować trzezba zdejmować deskę rozdzielczą i całą belkę z pod deski.

Opublikowano

Witam ponownie chodzi mi generalnie czy te otwory zaznaczone na zdjęciu w jakiś sposób mocują nagrzewnice od strony filtra czy tez ona wisi tam w powietrzu.

nagrzewnica.jpg

Opublikowano

Wisi w powietrzu, to stelarz i fabryczne ustawienia dają takie namiary na ten otwór w ścianie grodziowej. Do tego przychodzi plastik zewnętrzny z pianką na który montuje się filtr powietrza i tyle. Ja osobiście zrobiłem dodatkowo pierścień z gąbki w tę lukę i jest fajnie bo jest cicho i spokojnie.