dudi75 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 witam mam pytanko? mam zamiar zapodac do mojej babci silniczek od mlodszego brata 130km.Do tego jeszcze FMCI i jakis ciekawy program i chcialbym otrzymac za to 180km i 380m przynajmniej w tych okolicach . Czy musze przerabiac uklad dolotowy ? czy wydech moze zostac ten co mam ? co z katem? Ja raczej nie jestem obcykany w tych sprawach wiec licze na wasza pomoc. Moze ktos robil cos takiego? co jeszcze trzeba wymienic przy okazji zmiany silnika.Pomijajac zmiane hamulcow.
Tukan Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 A wiec wg mnie zegary i komputer sterujacy silnikiem...Co do mocy po modach jak sie uda to 180 380 to juz max dla sprezarki nowej,a jak twoj silnik bedzie mial przejechane z 80 tys moze wiecej to raczej greanica bedzieok 170km Sprzeglo zapewne tez nie bedzie pasowac..a moze i skrzynia ale niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni
dudi75 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2008 dlaczego zegary maja nie pasowac? mam kupiony kompletny silnik 130km ze sprzeglem,skrzynia,turbina,kompem cala elektryka tylko IC wydajniejszego bede montowal z przodu w zderzaku.A co do zegarow to sie nie zastanawialem czy beda pasowac czy nie.Mysle ze ktos na tym forum bedzie znal odpowiedz na to pytanie.Z gory bardzo dziekuje.
rob555 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 dlaczego zegary maja nie pasowac? mam kupiony kompletny silnik 130km ze sprzeglem,skrzynia,turbina,kompem cala elektryka tylko IC wydajniejszego bede montowal z przodu w zderzaku.A co do zegarow to sie nie zastanawialem czy beda pasowac czy nie.Mysle ze ktos na tym forum bedzie znal odpowiedz na to pytanie.Z gory bardzo dziekuje. Zegary w PD maja znacznie bardziej rozbudowanego CANa. Twoje da sie dostosowac ale jaja beda z immo (trzeba bedzie grzebac) i wiazkami. Prosciej zegary wsadzic i tyle,,,
ctv Opublikowano 4 Stycznia 2008 Opublikowano 4 Stycznia 2008 ja tam nie widze problemów elektronicznych
dudi75 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 pytalem zawodnika co ma to robic i nie przewiduje zadnych problemow z zegarami a jesli mialyby wystapic jakis problem z nimi to od jakiej trzeba te zegary zalozyc no chyba nie od B6 bo przecierz dopiero w tych modelach wychodzily 130km [br]Dopisany: 05 Styczeń 2008, 16:52 _________________________________________________No i stalo sie w mojej babci zabilo mlodsze serduszko a dokladnie 130KM AWX z 2003r Pierwsze wrazenia - naprawde to zapierd....a :shocked: Zalozony tez zostal FMCI w zderzak na czarnym wozie wyglada bombowo Przy okazj wjechaly troche wieksze zaciski i tarcze EBC 288x25 bo tamte byly lichutkie Jeszcze tylko program u MISTRZA ROGALA i moge z niej nie wysiadac Wiem ze zaraz beda komentarze ze szkoda ladowac tyle kasy w starego kondona a ale jago naprawde kocham i bede ladowal jeszcze wiecej . Po drugie za B6 ze AWX z 2001 trzeba dac ze 40 tys albo i wiecej :gwizdanie: Silnik kompletny z osprzetem-5500zl Montaz silnika-2000zl FMCI + orurowanie + montaz 1300zl Widok kierowcy Calibry ktury zostal skilowany przez stare TDI - BEZCENNE :polew:
peter22 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 daj znac jak bedziesz po zabiegu u Rogala :>
spanky Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 dawaj jakies fotki ... [napewno jakies masz ]
dudi75 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Odebralem go dwa dni temu fotek narazie niemam jak beda to jakos wrzuce choc niewiem jeszcze jakto sie robi kiepski ze mnie haker :polew:
Flyer Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nie zrobic fotek ze swap'a... bezcenne
sokolnh Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 gratuluje :th: coraz wiecej przybywa AWXów w B5 -kach Widok kierowcy Calibry który zostal skilowany przez stare TDI - BEZCENNE przyjedz do Krakowa to Cie Calibra TDi skiluje
dudi75 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Teraz to i moze mnie skiluje ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a
sokolnh Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Teraz to i moze mnie skiluje ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a lepiej, 2.0 TDi
Iverson Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Sokół wszystko przed Tobą-rezaj 2.0 TDi
slepy Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 no gratki, ja mysle tylko o turbinie od AWX, no i calym osprzecie, a tu taka gruba modyfikacja:) , ja wysiadam czekam na rezultaty po CHIPIE u Rogala :th:
dudi75 Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 No i w koncu jestem po wizycie u Rogala i jestem bardzo szczesliwy ze tam pojechalem autko zapiernicza az milo jak Witek bedzie mial troszke czasu to wkleji wykresik to go ocenice dla mnie bomba!!!! A najwazniwjsze ze Witek sie do tego bardzo przyklada nie odpiernicza lipy doradzi i wytlumaczy , jeszcze raz dzieki i za obiad tez dziekuje :> No i najwazniejsze wyniki 170 KM i 372,8 Nm
spanky Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 No i najwazniejsze wyniki 170 KM i 372,8 Nm powiem jedno ... za***iście ... czekamy na wykres ....
slepy Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Miazga, Panie miazga, wyobrazam sobie jak to musi zap*&%$^%%@ teraz , ja chce takie cos w swoim , ale kasa nie puszcza, a propos wyslij mi jak mozesz calkowity koszt na PW, ilie Cie wszystko wyszlo razem z chipem u Rogala :gwizdanie:
Rogalotti Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Swap udany, a swoja drogą nowy napęd w bardzo dobrym stanie. Lekki mod i przyrost spory... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f48ae4dbaddd718.html
prometeusz86 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Teraz to i moze mnie skiluje ale u was w Krakowie macie Calibry TDI jeszcze moze z silnikiem AWX-a :polew: lepiej, 2.0 TDi minka zrzedła? :polew: :polew: :polew:
Rekomendowane odpowiedzi