cruisen Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Witam W moim B5 Avant po lifcie miałem założone radyjko Pioneer,niestety kiepsko się łączyło z całością więc kupiłem Chorusa.Moja a4 ma instalację na nie ori radio,chcę podłączyć tego chorusa ale musiałbym zrobić mostek,a tego nie chcę robić,po za tym zależy mi na tym żeby dźwięk był przyzwoity. Co proponujecie? z góry dzięki
DeeJay_Kill Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Kolego, potrzebne jest więcej szczegółów. Po pierwsze - radio Chorus również ma 2 kostki ISO, Twój Pionek na pewno też, zatem kostkę głośnikową po prostu wpinasz do Chorusa. Kostka zasilająca na prawdopodobnie zamienione piny i radio nie będzie mieć pamięci, więc trzeba będzie zamienić stały plus z plusem po zapłonie. Kolejna sprawa - masz tylko przednie głośniki, czy tylne również? To istotnie, ponieważ w Audi są wyjścia na przednie głośniki, a tylne zasilane są przez osobny wzmacniacz. Podeślij fotkę kostek, jakie Ci się ukazują po wyjęciu radia i będziemy dopiero coś radzić.
cruisen Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 Generalnie to w aucie mam tylko 2 kostki iso i nic więcej.Jeśli chodzi o zasilającą to tam już jest wszystko oki,radio nie traci pamięci itd. A do iso z głośników wchodzi mi 8 kabelków co daje 4 głośniki.W aucie mam 4 głośniki tzn:przednie drzwi + gwizdki oraz tylnie drzwi. To jest cała instalacja jeśli chodzi o audio.Nie ma nigdzie wzmacniacza ani subwoofera. (sprawdzałem).
bell23 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 głosniki wysokotonowe przednie maja sygnał z głosników nisko-średniotonowych ( przez zwrotnice lub filtr ) jak masz 8 pinów w kostce ISO to masz instalację także pod głośniki tylne
cruisen Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Dokładnie tak jak piszesz,ale właśnie z tym mam problem Ponieważ w oryginalnym radiu chorus w iso głośników są tylko 4 piny tzn wyjście na 2 głośniki.Z kolei na tylnie głośniki to radio ma wyjście na osobną kostkę(każdy chorus tak ma),a jak pisałem już powyżej owej kostki nie posiadam. Tak więc pozostaje mi zmostkowanie chyba?
pieciajek Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Nic na to nie poradzisz,chorus ma 2 kanały w 8 pin iso na 2 przednie głośniki i 8 pin mini iso na tył do wzmaka lub tuby. sprzedaj chorusa i kup concerta i po sprawie. No może jeszcze trzeba będzie dokodować radyjko do typu instalacji a aucie.
Rekomendowane odpowiedzi