Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wymiana turbiny z AFN na turbo od AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[po co krzyczysz ?]

bo już mnie to wk... że głupiej przelotki nie mogę dostać (pisałem do ctv ale chłop milczy)

to zadzwon .... ;)

to daj mi do niego telefon

http://www.gaweda.com/Matschke/ctvtuning/w/index.htm

Opublikowano

Tutaj fotka najlepiej chyba wykonanego adaptera (ze strony dealera moich softów na ameryke kermatdi.com)

IM000934.JPG

Opublikowano

profi robota ....

a cena $ 99.99 [troszke duza] ...

Opublikowano

CZY MA KTOŚ DO SPRZEDANIA PRZEJEJŚCIÓWKĘ Z TURBO-IC Z AFN NA AWX !!!

Jeżeli faktycznie masz tak wielką potrzebe udaj sie do kogoś w okolicy co spawa w aluminium. Weź stronę zimną turbiny i powiedz jakiej średnicy ma przyspawać kawałek alu rurki.

Będziesz miał dwa tematy z głowy a nawet trzy:

1. nie będzie możliwości żeby Ci kiedykolwiek szybkozłączka wyskoczyła (a bywa tak jak źle dorobisz "uszy" albo nie masz ori sprężyny)

2. nie będzie możliwości żeby pociło się z między wy. z turbo a szybkozłączką (a poci się niemalże zawsze)

3. będziesz miał problem z głowy :)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

CZY MA KTOŚ DO SPRZEDANIA PRZEJEJŚCIÓWKĘ Z TURBO-IC Z AFN NA AWX !!!

Jeżeli faktycznie masz tak wielką potrzebe udaj sie do kogoś w okolicy co spawa w aluminium. Weź stronę zimną turbiny i powiedz jakiej średnicy ma przyspawać kawałek alu rurki.

Będziesz miał dwa tematy z głowy a nawet trzy:

1. nie będzie możliwości żeby Ci kiedykolwiek szybkozłączka wyskoczyła (a bywa tak jak źle dorobisz "uszy" albo nie masz ori sprężyny)

2. nie będzie możliwości żeby pociło się z między wy. z turbo a szybkozłączką (a poci się niemalże zawsze)

3. będziesz miał problem z głowy :)

Pozdrawiam

no w sumie tez pomysł jest(ale spawając czy nie uszkodzę oringu)

tylko teraz pytanko jaka ma być średnica przelotki od strony rurki prowadzacej do IC (nie znam tego wymiaru, a sprawdzenie zajmie dużo roboty)

Opublikowano

tylko teraz pytanko jaka ma być średnica przelotki od strony rurki prowadzacej do IC (nie znam tego wymiaru, a sprawdzenie zajmie dużo roboty)

ori wyjście z turbiny ma średnice 36mm więc powinieneś zrobić wyjście na 36-37mm

Opublikowano
  • Autor

oki to już większość wiem w tym temacie...nic tylko kupować turbo AWX toczyć przelotkę, zakładać i jechać na korektę. Kolejne pytanko to skąd kupić turbo awx????, allegro???Na nową mnie nie stać , więc myślałem o regenerowanej lub używce.Zastanawiałem się nad zakupem w firmie TURBO-TECH z poznania. Może znacie jakieś doświadczenia w zakupach tego typu. Jakie firmy polecacie???Linki mile widziane.Dziękuję za pomoc

Opublikowano

oki to już większość wiem w tym temacie...nic tylko kupować turbo AWX toczyć przelotkę, zakładać i jechać na korektę. Kolejne pytanko to skąd kupić turbo awx????, allegro???Na nową mnie nie stać , więc myślałem o regenerowanej lub używce.Zastanawiałem się nad zakupem w firmie TURBO-TECH z poznania. Może znacie jakieś doświadczenia w zakupach tego typu. Jakie firmy polecacie???Linki mile widziane.Dziękuję za pomoc

polecam nowa albo ze sprawdzonego zródla ....

jest kilku zawodowych chipsmacherów na forum [Ali_TDI,ctv,rob555,Rogalotti - kolejność alfabetyczna ;) ] i popytaj .. moze cos maja ...

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

no i turbo AWX 038 145 702 G zamontowane.................teraz czekam na grupowe czipowanko u Rogala

Opublikowano

gratki,sam wymieniałeś czy z pomocą mechanika??

Opublikowano
  • Autor

mechanik mi wymienił....koszt 150 zł

Opublikowano

mechanik mi wymienił....koszt 150 zł

a turbinka ile cię kosztowała? jeśli możesz to podaj jakiś adresik gdzie ją nabyłeś. Nówka czy po regeneracji?

Opublikowano
  • Autor

wiem że takie rzeczy to na priva, ale nie chce mi się ciągle pisać, więc podam to tu: 1000 zł turbina (nowa nigdy nie używana kupiłem od tego kolesia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=302175359)+ 150 zł wymiana +75 przelotka+15zł spawanie przelotki do turbiny(aluminium)+15zł uszczelki,oring,dwie śruby..............oto cały koszt wymiany suszarki[br]Dopisany: 18 Luty 2008, 10:59 _________________________________________________

Witam klubowoczow. Mam pytanko bede w niedelekiej przyszłosci wemieniał suszarke oczywiscie na awx i teraz pytanko czy ten waz bedzie pasowal do turbinki bez przeróbek??

http://moto.allegro.pl/item309839960_audi_a4_8e0_waz_rura_turbo_intercooler.html

wydaje mi się że nie będzie pasowało do AFN bo wyjście do IC na przejściówce jest około 35mm(mogę się mylić,nie pamiętam dokładnie)
Opublikowano

Wielkie dzieki o to włanie chodziło konkretna odp! :notworthy: :th:

Opublikowano

Jak duzo daje zmiana tej turbiny i czy trzeba zmieniac program po tym zabiegu? :th:

Opublikowano

Jak duzo daje zmiana tej turbiny i czy trzeba zmieniac program po tym zabiegu? :th:

Przedewszystkim masz większe perspektywy....

Opublikowano

trzeba zmienic program,bez sensu by bylo zalozenie turbo awx bez koretkty