Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko odnosnie opcji TELEFON w AUDI A4 model B6....

czy ma wbudowanego fabrycznie bluetootha ??? Jesli nie to czy jest taka mozliwosc i jak to zrobic zeby go polaczyc z komorka?

pozdro

Opublikowano

Jest jako opcja nie wszyscy to mają , jeśli nie masz możesz dołożyć , koszt oryginalnego to jakieś 1000/1500 zł .

Opublikowano

szukaj na ebajach, kosztuje połowę tego (jakieś 160EUR) - mówię o sterowniku, który jest najdroższy...

Opublikowano

Do tego kabelek i antenka. Najlepiej kupic zestaw w Kufatec-u. Niestety niezbyt tanio jak wszystko do Audi :)

Tutaj tutorial jak zainstalować w autku:

http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=2563

Tak na prawdę pełną funkcjonalność uzyskujesz dopiero gdy masz kierownicę wielofunkcyjną.

http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=1959&start=0

Telefon synchronizuje książkę numerów poprzez BT. Za pomocą rolki i przycisków na kierownicy możesz przeglądać i wybierać numery na FISie. Niestety nie zawsze to działa. Dużo zależy od wersji RNS-E jaką posiadasz.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

ponawiam pytanie zadane w pierwszym poście - też chcę sie dowiedzieć czy mam w mojej B6 fabrycznego Bluetootha !! :mysli:

JAK TO ZROBIĆ?

zaznaczam że mam uchwyt do telefonu - ten fabryczny jednolicie połączony z deską rozdzielczą, gdzie pasuje taki mniej więcej telefon: http://allegro.pl/item361700092_telefon_nokia_oryginalny_do_audi.html

ale NIESTETY sprowadzone zostało dla mnie z Niemiec bez tego telefonu i teraz nie wiem czy był ten telefon - pozostał sam uchwyt

jak tak to gdzie dokładnie powinno być gniazdo (bo telefon ma kabel), i jak ma się ten telefon do BLUETOOTH ??

za wszelką pomoc dziękuję :> :>

Opublikowano

Włącz zapłon wyszukaj nowe urządzenia BT w telefonie , jak znajdzie zestaw Audi to połącz sie wpisując kod 1234.

Opublikowano

Włącz zapłon wyszukaj nowe urządzenia BT w telefonie , jak znajdzie zestaw Audi to połącz sie wpisując kod 1234.

dzięki :th: , jutro sprawdzę

Opublikowano

Ostatnio 3 klubowiczów dorezało instalacje BT w swoich autkach. Z mniejszymi lub większymi sukcesami :kox: W każdym bądź razie, jakbyś miał jakieś pytania to zapraszam :) Jestem wydoktoryzowany z tego tematu :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio 3 klubowiczów dorezało instalacje BT w swoich autkach. Z mniejszymi lub większymi sukcesami :kox: W każdym bądź razie, jakbyś miał jakieś pytania to zapraszam :) Jestem wydoktoryzowany z tego tematu :decayed:

czy da się zainstalować moduł 8P0 862 335 K ? Słyszałem, że ma coś z softem. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

tak się złożyło, że już mam ten moduł. Myślisz, że nie ma, co nawet próbować instalki.

Może ktoś już walczył z tematem? Na czym polega wada tego modułu?

Opublikowano

no jak już masz, to podłączaj i spróbuj się do niego wbić vag-comem, jeśli nie dasz rady to gleba...

Opublikowano

Może ktoś mi pomoze,poruszałem już raz ten wątek a mianowicie mam w podłokietniku telefon który wygląda jak atrapa,tzn.jest to sama słuchawka z pokrętłem do pogłaśniania i nic więcej,żadnych klawiszy,nie wiem gdzie mam szukac modułu i gdzie jest on orginalnie montowany,BT raczej nie mam gdyż szukałem go w sposób jak opisano wyzej-mam tą "black brilante" juz 2 miesiące i nie mogę rozpracować tego problemu-prosze o pomoc!

Opublikowano

no jak już masz, to podłączaj i spróbuj się do niego wbić vag-comem, jeśli nie dasz rady to gleba...

ktory to kanal na vagu zeby polaczyc sie z blutkiem w b6 ?[br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 22:16 _________________________________________________

jak wybierac glosowo funkcje cd albo radia i navigacji? potrafie tylko wybierac glosem jesli chce polacenie telefoniczne ale nie wiem jak reszte wybierac

Opublikowano

ktory to kanal na vagu zeby polaczyc sie z blutkiem w b6 ?

Dopisany: 04 Sierpień 2008, 22:16

jak dobrze pamiętam to 77[br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 23:09 _________________________________________________

sytuacja wygłąda tak:

-moduł bluetooth podłączony do RNS-e widzi go 3.11 (ale nie można zmienić kodowania-jest 0011811)a 4.09 nie można odpalić (kabel KKL)

-moduł odłączony 4.09 chodzi i można przekodować RNS-E

może trzeba hex-cana?

Opublikowano

alex, ale piszesz teraz, że masz problem z rns-e czy telefonem (to grupa 77) ?

Tak jak pisałem kilka razy, potrzebny jest soft nowszy (co się wiąże ze zmianą kabla) do paru zmian w rns-e. Nie pamietam jak z telefonem, ale chyba bez problemu.

Opublikowano

z rns-e mogę się połączyć (kabelkiem kkl + vag 4.09) tylko wtedy, gdy moduł bluetooth jest odłączony. W momencie, gdy go podłączę ucieka mi komunikacja z rns-e vagiem 4.09, ale vag 3.11 widzi moduł, nie wykrywa błędów, lecz nie mogę zmienić kodowania tego modułu 0011811 które w/g mnie jest błędne.

Postępując zgodnie z instrukcją kolegi malika dla którego wielkie dzięki docieram do tego momentu:

Po przekręceniu kluczyka powinien pokazać się taki ekran

c445996dc762f239.jpg

restartuje i dalej mam ten sam ekran.Co teraz zrobić?

Opublikowano

z rns-e mogę się połączyć (kabelkiem kkl + vag 4.09) tylko wtedy, gdy moduł bluetooth jest odłączony. W momencie, gdy go podłączę ucieka mi komunikacja z rns-e vagiem 4.09, ale vag 3.11 widzi moduł, nie wykrywa błędów, lecz nie mogę zmienić kodowania tego modułu 0011811 które w/g mnie jest błędne.

Postępując zgodnie z instrukcją kolegi malika dla którego wielkie dzięki docieram do tego momentu:

Po przekręceniu kluczyka powinien pokazać się taki ekran

c445996dc762f239.jpg

restartuje i dalej mam ten sam ekran.Co teraz zrobić?

wlasnie no to laczysz sie z telefonem 77 czy blutem bo to roznica? Potrafisz sie laczyc z rns-e tym zwyklym kablem kkl? :shocked: poradz mi jak odlaczyc bluta bo ja za nic nie moge sie polaczyc z rns-e bo psize ze jest zbyt wiele bledow w komunikacji...no i napisz ktory to kanal odpowiada za blutka bo jak wiemy nie jest to 77

Opublikowano
wlasnie no to laczysz sie z telefonem 77 czy blutem bo to roznica?

nie wiem, jaka jest różnica, ja walcze z podłączeniem ori modułu bluetooth 8P0 862 335 K do rns-e, który diagnozuje się w kanale 77

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8P0 862 335 K

Component and/or Version: FSE_255x BT H26 0340

Software Coding: 0011811

Work Shop Code: WSC 06335

No fault code found.

Potrafisz sie laczyc z rns-e tym zwyklym kablem kkl?

tak wystarczy ten kabel kkl

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8E0 035 192 C

Component and/or Version: RNS-E HIGH EU H47 0600

Software Coding: 0300115

Work Shop Code: WSC 00000

2 Faults Found:

00856 - Radio Antenna

011 - Open Circuit

00858 - Connection: Radio ZF Output to Antenna Amplifier

poradz mi jak odlaczyc bluta bo ja za nic nie moge sie polaczyc z rns-e bo psize ze jest zbyt wiele bledow w komunikacji

napisz, jakiego Ty masz tego blutka. Jeśli chodzi o komunikacje z rns-e to może masz źle ustawioną szybkość transmisji, ale tu niech się wypowiedzą fachowcy.

...no i napisz ktory to kanal odpowiada za blutka bo jak wiemy nie jest to 77

jak się dowiemy jakiego masz blutka to się wyjaśni.

Opublikowano
wlasnie no to laczysz sie z telefonem 77 czy blutem bo to roznica?

nie wiem, jaka jest różnica, ja walcze z podłączeniem ori modułu bluetooth 8P0 862 335 K do rns-e, który diagnozuje się w kanale 77

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8P0 862 335 K

Component and/or Version: FSE_255x BT H26 0340

Software Coding: 0011811

Work Shop Code: WSC 06335

No fault code found.

Potrafisz sie laczyc z rns-e tym zwyklym kablem kkl?

tak wystarczy ten kabel kkl

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8E0 035 192 C

Component and/or Version: RNS-E HIGH EU H47 0600

Software Coding: 0300115

Work Shop Code: WSC 00000

2 Faults Found:

00856 - Radio Antenna

011 - Open Circuit

00858 - Connection: Radio ZF Output to Antenna Amplifier

poradz mi jak odlaczyc bluta bo ja za nic nie moge sie polaczyc z rns-e bo psize ze jest zbyt wiele bledow w komunikacji

napisz, jakiego Ty masz tego blutka. Jeśli chodzi o komunikacje z rns-e to może masz źle ustawioną szybkość transmisji, ale tu niech się wypowiedzą fachowcy.

...no i napisz ktory to kanal odpowiada za blutka bo jak wiemy nie jest to 77

jak się dowiemy jakiego masz blutka to się wyjaśni.

kabel mam od viakenna kkl line-nie wiem jakiego mam bluta bo nie wiem jak sie z nim polaczyc chyba ze sie czegos nie doczytalem ?