Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Pompowtryski z Golfa do A4 b6 1,9 awx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie odnosnie pompowtryskiwaczy do silnika 1,9 awx 131ps w mojej audi. Okazało się ze mam jeden padniety, posiadam zaś wtryski z vw golfa 1,9 nie wiem dokładnie jakie oznaczeniesilnika, i mam pytanie czy mógłbym je wykorzystać? Do pod podmiany? Nie wiem który wtrysk mam padniety i chciałbym wziąć te z golfa i na podmiane próbować ale nie wiem czy mogą one być, czy nie trzeba by pózniej jakichś korekt robić vagiem albo coś podobnego , czy tylko wsadzam i jadę? Bardzo bym prosił o wytłumaczenie, nie chciał bym wyrzucać pieniędzy na nowy wtrysk jak mam 4 z golfa tez 1,9.Pozdrawiam i dzięki z góry.

Opublikowano

Żaden wtrysk z golfa 4 bez przepisania softu ci nie podejdzie do audi

Opublikowano

toś d.....ł. Podejdzie od silnika asz.arl.p&p
Opublikowano
  • Autor

Hmm to teraz już nie wiem, silniczek z golfa to chyba właśnie asz, sprawdze w środę :)

Opublikowano

toś d.....ł. Podejdzie od silnika asz.arl.p&p

Do AWX?, chyba w snach:) Jesli ma pompki BA a raczej ma to nie zamieniają się na AL

Opublikowano
  • Autor

Wiec Patrox co mi poradzisz? Bawić się w przerzucanie? Czy nie?

Opublikowano

Adam napisz co się dzieje, kto i na jakiej podstawie Ci to diagnozował nie podając która pompka niedomaga :mysli:

Zanim zaczniesz wymieniać pompki warto sprawdzić konektory elektryczne zasilające cewki sterujące PD, bardzo często to one są właśnie przyczyną wypadania zapłonów (szarpannia silnkiem).

Po podłączeniu VAG-a wywala błąd przerwy w obwodzie sterowania PD, rozebranie konektora, dogięcie szczypcami wsuwek i ponowne poskładanie usuwa usterkę, trzeba tylko trochę zdolności manualnych bo to delikatna robota.

Opublikowano
  • Autor

Ok wiec tak, listwe wymienilem cała bo to najprawdopodobniejsze było, niestety nie pomogło , przyczyna są skoki silnika na jalowym, bardziej odczuwalne na ciepłym, w rożnych odstępach czasu;przerywanie przy około 2000obr, duże wibracje wtedy i trzęsie silnikiem, poduchy sprawdzone, dwumas jak i wszystkie złaczki elastyczne itp, wibracje w jeździe i na postoju przy przygazowaniu, a najlepsze że na VAG w grupie 13 pokazuje wszędzie 0 a tylko na pierwszym wtrysku jest 95.00 mg/h !!!! Sam nie wierze jak to możliwe. I skacze 94-95.00mg/h.Może ktoś może to wyjaśnić?[br]Dopisany: 03 Maj 2011, 11:24_________________________________________________Ps. Czy na takie zachowanie miał by wpływ padniety EGR? Wyczyscilem go jest jak nowy korektor tez ale bez zmian.

Opublikowano

Odłącz podciśnienie od EGR i sprawdz klapę gasząca od auta czy sie nie zawiesza i nie dławi ci silnika.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie sprawa jest taka ze zatkalem wezyki od egra i nic, a ta wajcha czarna Wogole nie działa , tez wezyk wyciągam itp i nic z tego Wogole nie chodzi, a z egra olej leci jak tralala. [br]Dopisany: 04 Maj 2011, 23:56_________________________________________________A małe pytanko, coś by sie stało gdybym ten egr wywalił i wsadZil wąż zwykły? Nie raz widziałem takie cuda, i wtedy te małe wezyki tylko zaslepic? Czy poprzekladac jakoś?Dzięki [br]Dopisany: 04 Maj 2011, 23:59_________________________________________________Takie pytanko trochę odbiegające. Jak to jest z tymi wtryskami na vag w gr013. Chodzi mi o pozycje, jeśli na vag 1 to pierwszy od rozrzadu? 2 to drugi i tak po kolei? Czy jakoś inaczej?

Opublikowano

tak, 1szy od rozrządu i tak dalej...

jakie masz korekcje w 13 grupie przy rozgrzanym silniku?

jakby co to mam pompowtryski od 1.9 AWX z końcówką Q :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nawet nie wiem jaka mam końcówkę, co do logow to wszystkie wtryski 234 są ok okolice 0 ale jeden pierwszy ma aż 95.00mg/h jutro jeszcze raz sprawdze, nie oglądałem jeszcze grupy 018 może tam coś znajdę, a może to być np złe ustawienie PD? Zużyte uszczelnienie? [br]Dopisany: 05 Maj 2011, 23:44_________________________________________________Link do logow:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=202411.new#new