Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Falowanie obrotów na LPG

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam pozwólcie że się podepnę mam takie pytanko ponieważ mam u siebie w 1.6 założoną instalacje sekwencyjną landi renzo i od jakiegoś czasu jak chodzi na gazie i przycisne pedał gazu do np. 1200 obrotów i puszcze to silnik spada do 500-600 obrotów i dopiero wraca na swój prawidłowy stan ale tak jest za każdym razem jak tam zrobie lecz jak przygazuje np do 2000 obrotów to tak sie nie dzieje a na bezynie jak zrobie do 1200 obrotów i puszcze to jest ok wraca na 900 i jest dobrze nie trzesie ani nic tylko na gazie sie tak dzieje co to może być

Opublikowano

Też podepnę się pod temat, chodzi dokładnie o to samo co u kolegów wyżej... Auto po przełączeniu gaz zaczyna wariować obroty falują i auto np po dojeźdzaniu do świateł gaśnie :doh: Wszystko zaczeło się od tego jak auto kichneło sobie na gazie i rozerwało gumową osłonkę na dolocie (1sze zdjęcie) założyłem nową gumkę i obejmę której wcześniej tam nie było ale to nie rozwiązało problemu... Auto od tamtej pory ma w/w objawy tz faluje, gaśnie i czasem kichnie... vag podpinany i nic żadnych błędów nie wywalił :doh: Instalacja II generacji. Nie piszcie proszę też żebym zmienił instalację... Bo było dobrze aż do teraz :thumbdown:

Dodam że na PB objaw falowania też się pojawił właśnie po tym co się stało ale dzieje się to tylko na zimnym silniku i dodatkowo póki auto się nie rozgrzeje to przy przyśpieszaniu szarpie samochodem. :thumbdown:

Zdjęcie 1

IMAG0095_zpsd0ff66fd.jpg

zdjęcie 2

IMAG0097_zps3ceb8423.jpg Photo by czaro21 | Photobucket

zdjęcie 3

IMAG0099_zpsadb1425f.jpg Photo by czaro21 | Photobucket

Filmik: Auto chodziło już na LPG

A4 B5 1.6 ADP LPG problem - YouTube

Może filtry gazu i pb wymienić ? Chociaż były wymieniane przed zima

Opublikowano

nie no ja takich falowań to nie mam tu to widze że ładnie latają te obroty

Opublikowano

Już rozkminiłem co padło :doh: Membrana w parowniku wyzioneła ducha.. Teraz trzeba wymontować, wyczyścić kupić zestaw naprawczy i śmigać dalej :embarrassed:

Opublikowano

Jak planujesz trochę jeszcze jeździć tym autem to wywal to g...o i załóż sekwencję - koszt części około 800zł

Auto odżyje i Ty bedziesz zadowolony

poczytaj np to:

http://a4-klub.pl/instalacje-lpg-cng-35/badanie-techniczne-usuniecie-lpg-258560/