Pula Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Witam ! Posiadam a4 w benzynie 2.0 i na mulitronicu (niestety). 2001rok, 120k mil. I mam problem ze skrzynia, mianowicie: kiedy wlaczam silnik, wlaczam R, (literka R normalnie podswietlona) wtedy nic sie nie dzieje, cofa dobrze. Kiedy sprobuje wlaczyc D to na wyswietlaczu nie jest podswietlona zadna literka, tak jakby bieg nie wchodzil. Wtedy musze przelaczyc na +/- poczekac ze 2 sek. i przelaczyc spowrotem na D - samochod rusza ale automatycznie na wyswietlaczu migaja wszystkie stopnie biegow ( P R N D ). Problem niby blachy bo dojechalem tym samochodem w takim stanie z Londynu do Polski. Niestety musze wracac i boje sie, że skrzynia moze sie w drodze sypnac. Niezaleznie od predkosci, czasami zdarza sie ze bieg wypadnie tzn. tak jakby wrzucil go na N. Wtedy trzeba stanac lub zwolnic do predkosci okolo 10 km/h, przelaczyc na tryb manual +/- poczekac ok 2-4 sek, przelaczyc na D i samochod smiga dalej. Aha na komputerze nie pokazuje zadnego komunikatu z bledem. Jesli ktos wie lub podejrzewa co to moze byc, prosze o rady. Kompletnie nie znam sie na tych skrzyniach. Prosze o szybkie odpowiedzi Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedzi
Gość MorgothV8 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Wyświetlanie wszystkich PRNDS oznacza tryb awaryjny, jak tyle przejechałeś na trybie awaryjnym to może być słabo ze skrzynią Podłącz VAG-a i zobacz jakie są błedy, niestety multitroniki są dość delikatne...
Pula Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Juz wrocilem do Londynu tez na trybie awaryjnym.. udalo sie.. nie mialem czasu zeby jechac na VAG. Znam goscia tutaj, postaram sie pojechac do niego jak najszybciej. Pracuje w ASO i ma dostep do calego sprzetu ( po godzinach ) wiec skasuje mnie mniej. Mysle jednak i mam nadzieje ! ze jest to jakas drobnostka. Po drodze zapalila sie zolta kontrolka, podobna do jakiejs pompy lub silnika ? nie wiem. postaram sie wrzucic zdjecie. Po za tym czworeczka spisala sie na 6 !
Rekomendowane odpowiedzi