Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Lampy ksenonowe w aucie z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy lampy ksenonowe w Audi z USA poza żółtymi kierunkami roznia sie czyms jeszcze?

Kolega interesuje sie A5.Wiem że w Usa standardowo swieca na "wprost" a w Europie na prawą stronę,czy ma to zastosowanie także przy lampach ksenonowych w Audi?

I czy zolte kierunki wymuszaja zmiane swiatel?

Pozdr

Opublikowano

W USA reflektory są symetryczne, nie mają homologacji na EU..... (potrafią nie mieć spryskiwaczy a tego nasze PL prawo wymaga)... a co do kierunków to aż tak bym się nie przejmował bo przekodowanie VCDSem i trochę dłubania sprawę załatwi

Opublikowano

Spryskiwacze są.To jakim cudem to auto przeszło badania u diagnosty i własciciel twierdzi ze przejdzie u kazdego bo on nic nie kombinował(diagnosta nie był znajomym)?

Opublikowano

Nie sugeruj się tym.... moja B7 sprowadzona z USA też przeszła badania, gdzie jeszcze świeciły się kierunki i z tyłu były czerwone. Później auto przeszło kolejne badania (elektronika była już przekodowana na EU więc kierunki się już nie świecił, z tyłu kierunki były pomarańczowe ale światła przednie nie były zgodne z naszymi przepisami, nie miały homologacji na PL). Podsumowując to się nie sugeruj tym, że auto przeszło badania... diagności są też tacy, że lepiej nie pisać... a Pan policjant na drodze może dowód zabrać.

Opublikowano

Przy ksenonach z USA nie ma samopoziomowania, ba nie ma nawet ręcznej regulacji z kabiny :kox: widziałem na własne oczy

Opublikowano

Przy ksenonach z USA nie ma samopoziomowania, ba nie ma nawet ręcznej regulacji z kabiny :kox: widziałem na własne oczy

A to ciekawe.

Przyjedź do mnie to ci zademonstruję, że poziomowanie jest.

Opublikowano

A to ciekawe.

Przyjedź do mnie to ci zademonstruję, że poziomowanie jest.

W egzemplarzu B6 który widziałem samopoziomowania nie było, wyjechał praktycznie prosto z kontenera więc raczej nikt przy nim jeszcze nie grzebał :mysli: ręcznej regulacji też nie miał.