robospaw1234 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 witam.Panowie ja mam podobny problem i to od jakiegoś czasu audi a4 2.0tdi 2005r bkd.a mianowicie przy zmianie z 1 na 2 i na 3 najbardziej to widać wywala chmure dymu bardzo dużą przy rozgrzanym silniku i czasami kopci bardzo mocno nawet na postoju ,zmieniałem już paliwa i nic obiezdziłem chyba wszystkich mechaników w Płocku i twierdzą że jest wszystko ok,sprawdzali turbinę i podobno jest dobra a serwis vw nie chce podłączyć pod waga bo zmieniony jest program w aucie na 198km i 424nm i twierdzą że nie wiedzą na jakich parametrach teraz chodzi np.turbina i będą mieli złe odczyty a na normalnym kompie nie pokazuje żadnego błędu dodam że moc jest normalna nigdy turbina nie odcieła spalanie jest ok oleju w dolotach nie ma pisze to co mówili mechanicy ja niestety się nie znam i nie wiem gdzie mam się z tym udać może któryś z was mi coś doradzi z góry dzięki pozdro.
graba83 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 wyślij wiadomość do dejfa w tej sprawie, ma mechaniora co jest kumaty
robospaw1234 Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 dzięki a kto to jest ten dejf i z kąd jest może wiesz
norbuja Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Pasek-użytkownicy-szukaj-nick Jest z Płocka
IDUAL Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Może przepływomierz szfankuje ja tak miałem błędów nie było a przepływomierz podawał wartości jakie chciał i auto kopciło przy zmianie biegów ale na postoju chyba nie. Myśle że jakbyś zrobił logi i wstawił w diagnostyke vag to może by koledzy coś wywnioskowali.
Rekomendowane odpowiedzi