miodzio Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 mam założone ori zawieszenie 1BA (B7 1.9 Avant) chciałem obniżyć auto przez założenie samych sprężyn -30 na zwykłych amorach ale odradzono mi ze względu na możliwe "dobijanie". Dlatego chciałem zakupić amory s-line które powinny rozwiązać możliwy problem. Zakupiłem coś takiego na przód 8E0 413 031 BG i teraz pytanko czy mocowanie sprężyny na amortyzatorze podejdzie z mojego 1BA czy muszę szukać s-line?? no i czy taki komplet w ogóle będzie ok ??
Marcino87 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Będzie OK nie trzeba nic zmieniać żadnych mocowań nie wiem o jakim dobijaniu mowa ja przeszedłem z 1BA na weitec - 30 i żadnego dobijania nie mam
miodzio Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 podobno przy zwykłych amorach -30 przy wjechaniu na duże nierówności potrafi albo rzucać autem albo właśnie "dobijać" co ogólnie wpływa na pogorszenie przyczepności a co za tym idzie i bezpieczeństwa takie info dostałem na forum dlatego zainwestowałem w amory
Marcino87 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 To Ty byłeś u Domina79 a ja byłem tym czarnym sedanem zapewniam Ci że nie ma czegos takiego jak opisujesz u mnie więc nie wiem. przyczepności nie tracę a i nie dobija. a podobno do -30 można na spokojnie zejść na zwykłych amorach no ale jak juz masz kupione to wsadzaj tamte
variocustoms Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 ktoś Ci ściemnił z tym dobijaniem, kilkanaście osób w klubie ma Eibach Pro Kit -30 albo -35 i nie słyszałem jeszcze żeby komuś dobiło
miodzio Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 To Ty byłeś u Domina79 a ja byłem tym czarnym sedanem zapewniam Ci że nie ma czegos takiego jak opisujesz u mnie więc nie wiem. przyczepności nie tracę a i nie dobija. a podobno do -30 można na spokojnie zejść na zwykłych amorach no ale jak juz masz kupione to wsadzaj tamte Dokładnie byłem u domina79 trzeba było od razu pisać ze to ty jesteś ten specjalista od FOTOCHROMU a tak na poważnie to nawet Dominik mi mówił ze dobija miał w B5 podobnie
Marcino87 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 To Ty byłeś u Domina79 a ja byłem tym czarnym sedanem zapewniam Ci że nie ma czegos takiego jak opisujesz u mnie więc nie wiem. przyczepności nie tracę a i nie dobija. a podobno do -30 można na spokojnie zejść na zwykłych amorach no ale jak juz masz kupione to wsadzaj tamte Dokładnie byłem u domina79 trzeba było od razu pisać ze to ty jesteś ten specjalista od FOTOCHROMU a tak na poważnie to nawet Dominik mi mówił ze dobija miał w B5 podobnie nie ma co spekulować zakładaj i jeździj tylko później popraw zbierznośc a fotochrom, no specjalistą nie jestem ale coś musi się zawszę uszkodzić :polew:
Rekomendowane odpowiedzi