philipsss Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Problem polega na tym, że podczas jazdy przy 90km/h zapalają się kontrolka abs i kontrolka wykrzyknika (zatrzymaj pojazd), a więc pozdejmowałem koła wyczyściłem wszystkie czujniki abs!! Po czym zmieniła się tylko prędkość przy której włączają się ów czujniki z 90km/h na 120km/h, a więc za każdym razem gdy przekrocze 120km/h wszystko się zapala i pewnie wtedy abs nie działa!! byłem u mechanika podłączał pod kompa i nie mam zadnego błędu w abs :/
cocoo24 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 możliwe , ze to pierścień od czujnika abs, poszukaj gdzies pisali o tym
spawacz1 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 czy coś robiłeś przy hamulcach czy tak z dnia na dzień samo sie popsuło, w tylnym zawieszeniu odległośc czujników od koronek od 0,6 do 0,8mm nie wiem czy same mogły sie przestawic ale sprawdz u mnie to było i u wszystkich w większości przy tych objawach co pisali na forum tego ci komp raczej nie pokaże
philipsss Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 A może jak mi guma od przegubu jebneła to coś tam sie smaru dostało ?
cocoo24 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 A może jak mi guma od przegubu jebneła to coś tam sie smaru dostało ? no to sprawdz
dygin Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 ja swego czasu miałem luz na tarczy (koronce) od ABS-u, podczas jazdy przesówałą się co powodowało różnice w odczytach pomiedzy kołami i abs nie chciał działać prawidłowo, sprawdz czy siedza sztywno
Rekomendowane odpowiedzi