darooo Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Będę wysyłać skrzynie biegów (afn quattro) i za bardzo nie wiem jak/czym. Wiadomo, że chodzi aby cena wysyłki była niska. Nigdy taki ciężkich gabarytów nie wysyłałem wiec nie wiem. Kurierzy mają drugą "taryfę" na paczki powyżej 30-31,5 kg. Ile skrzynia afn Q z olejem może ważyć bo kompletnie nigdy takiego czegoś nie demontowałem? 30-50 kg? Potem owijać to w masę kartonów + folia + taśma czy zbić małą paletkę kwadratową i stawiać piono? Tylko jak podstawa będzie mała=tyle o ile aby stało to chyba może być wywrotne... Kiedyś był fajny temat jak wysłać maskę wiec i pewnie tu się jakieś rady znajdą Na pewno będę szukał przez kurier-broker.eu bo dwa razy już fajne ceny tam znalazłem, kwestia bardziej jak to spakować i jak będzie waga? Potem sobie zważę paczkę na wadze domowej ale muszę podać orientacyjną cene bo skrzynia na aucie...
KANAL Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Licz sie z waga ok 40kg +-5kg. Kolega wysylal DHL za 60zl ale ma z nimi umowe - generalnie nie chwal sie co wysylasz bo kurierzy nie chca brac tego typu rzeczy - a jak juz powiesz ze to skrzynia to mow ze olej spusciles. My pakowalismy skrzynie w kartony ktore obkleilismy porzadnie tasma a nastepnie owinelismy stretchem.
darooo Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 generalnie nie chwal sie co wysylasz bo kurierzy nie chca brac tego typu rzeczy - a jak juz powiesz ze to skrzynia to mow ze olej spusciles Dobrze wiedzieć A olej ze skrzynki może się wylać? Bo nie zamierzam go spuszczać...
kalik Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Skrzynka zwykła pod ośkę, która do mnie przyszła na paczce miała napisane 48kg, wysyłana była Pocztexem, więc raczej tam ważyli, a nie na oko wpisali. Pod Q zapewne będzie cięższa parę kilogramów. Olej się nie wyleje, chyba, że dziurawa będzie. Owinięta była czarnym stretchem. Podzwoń po firmach kurierskich i zobaczysz jakie ceny.
Rekomendowane odpowiedzi