Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Czym usunać pozostałości kleju z drzwi po listwach środkowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie potrzebuje usunąć klej (sylikon) na który były przyklejone listwy boczne te środkowe. Robił to ktoś kiedyś czekam na podpowiedzi:)

Opublikowano

Witam

Są specjalne krążki gumowe zakładane na wiertarkę do usuwania resztek taśmy klejącej.Pytak w sklepie moto lub z lakierami samochodowymi.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z krążkami trzeba uważać. W poprzednim autku przypaliłem lakier :wallbash: słyszałem gdzieś że wd 40 daje rade z takimi przypadkami jak kleje i smoła na lakierze.

Opublikowano

Hej.

Ja zawsze biorę rozpuszczalnik nitro . Namaczam szmatę i wycieram . Trochę to trwa ale działa. Z tym WD40 sprawdzę bo wydaje mi sie ze też powinno działać.

Opublikowano

ja usuwam zawsze takie pozostałości benzyną ekstrakcyją i zawsze zchodzi :cool1:

Opublikowano

ogólnie tez używam benzyny ekstrakcyjnej do usuwania tykich rzeczy lub też acetonu tylko najpierw próbuję w jakim miejscu czy nieodbarwia czegoś lub zostawia białych plam zwłaszcza na plastikach

Opublikowano

Pasta TEMPO tylko ta grubo ziarnista firma coś na D...... (około 8 zł), tylko nie kupuj tej z firmy K2-do niczego sie nie nadaje!!!!

Opublikowano

Ja zawsze biorę rozpuszczalnik nitro .

z nitro jest tak ze trzeba bardzo uważać na plastik. Nie radze robić nic w okolicach lamp bo pozostawia zacieki które bardzo ciężko schodzą. Tez to juz przerabiałem.
Opublikowano

ja proponuje zmywacz antysylikonowy firmy Novol lub palinal...daje rade na milion % :good:

Opublikowano

Dzięki za radę z tym zmywaczem silkikonowym trzeba będzie wypróbować.