kylo5 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 samochod zgasl podczas jazdy szarpalo i juz nie odpala zaprowadzony do warsztatu bledow pod vagiem brak :wallbash:mechanik powiedzal ze mogla pompa pasc zdjal przewody od filtra paliwa a tam sucho prosze o pomoc
Kali S4 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Też o tym pomyślałem,zalać filtr i spróbować
kylo5 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 paliwko jest upiera sie przy pompce paliwa
ROBERT Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 silnik na PD nawet bez pompy w baku musi odpalić i klekotać
ROBERT Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Taki znajomy kiedyś kombinował sobie z odcięciem właśnie tej pompy , silnik po jej wyłączeniu odpalał i "gadał" najnormalniej w Świecie Ale może akurat takiego "mocnego traktora" miał [br]Dopisany: 10 Maj 2011, 21:41_________________________________________________Co do pompy , sprawdź : *bezpiecznik nr. 28 *jak bezp. ok. to sprawdź czy pojawia się na nim napięcie po włączeniu zapłonu *jak nie ma napięcia to padł przekaźnik pompy paliwa , numer 167, znajduje się pod kierownicą. trzeba ściągnac osłonę plastikową
kylo5 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 mechanik dzwonil do mnie mowil ze dobry przekaznik i bezpiecznuk jest jaka tam pomka idze bo chce mi jakiegos chinola wstawic?
ROBERT Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 mechanik dzwonil do mnie mowil ze dobry przekaznik i bezpiecznuk jest jaka tam pomka idze bo chce mi jakiegos chinola wstawic? napisz mi VIN na PW ... i czy jest to FWD czy Q ( bo to bardzo ważne ) w profilu nie masz zaznaczone
Golem1 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 a ja się z tobą nie zgodzę że bez pompy paliwa silnik z PD musi odpalić a z tego wzgędu że w tych silnikach masz dwie pompy jedną paliwową w zbiorniku a drugą vaccupompę na silniku i jeśli ta pompa w zbiorniku paliwa padła nie koniecznie silnik odpali a czasmi może zgasnąć podczas jazdy przy niskim stanie paliwa,kylo5 sprawdź najlepiej czy ta pompa paliwa na zbiorniku ci działa, ściągnij tylne siedzenie i będziesz słyszał czy działa jak nie to możesz sprubować ją lekko stuknąć może się wzbudzi.
ROBERT Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 pompa paliwa do FWD 8E0 919 050 AE [br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:00_________________________________________________ a ja się z tobą nie zgodzę że bez pompy paliwa silnik z PD musi odpalić a z tego wzgędu że w tych silnikach masz dwie pompy jedną paliwową w zbiorniku a drugą vaccupompę na silniku i jeśli ta pompa w zbiorniku paliwa padła nie koniecznie silnik odpali a czasmi może zgasnąć podczas jazdy przy niskim stanie paliwa,kylo5 sprawdź najlepiej czy ta pompa paliwa na zbiorniku ci działa, ściągnij tylne siedzenie i będziesz słyszał czy działa jak nie to możesz sprubować ją lekko stuknąć może się wzbudzi. "zdrowy" klekot na PD powinien dać radę
kylo5 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 dziekuje za pomoc wszystkim poinformuje jak bedzie cos jasniej jutro [br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:04_________________________________________________panowie dzwonil mechanior u mowi ze nie ma pompy pod siedzeniem :disgust:chce zbiornik wyciagac
hornet Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Czy auto odpala ? Miałem podobny ale nie identyczny przypadek. Ciepły odpalał i gasł a zimny chodził przez chwilę. Okazało się że ECU się wysrało.
kylo5 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 mozna o info jak dostac sie do pompy?
yaboo Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 dziekuje za pomoc wszystkim poinformuje jak bedzie cos jasniej jutro [br]Dopisany: 10 Maj 2011, 22:04_________________________________________________panowie dzwonil mechanior u mowi ze nie ma pompy pod siedzeniem :disgust:chce zbiornik wyciagac chyba pod przednim siedzeniem szukał dojście do pompy jest od bagażnika pod plastikowym deklem jest pompa paliwa ... a czy wogóle dziala to po przekreceniu zaplonu, przez chwilę powinno być ją słychać
kylo5 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 w avancie tez ? czyli kolo kola zpasowego niech szuka?
Golem1 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 w limuzynie pompa paliwa jest pod tylnym siedzeniem pod plastikowym deklem ale jak przekręcisz kluczyk to słychać jak działa a w avancie jak pisze yaboo od bagażnika.
ROBERT Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Ciekawe czy takie czynności ten mechanik wykonał Sprawdzanie pompy paliwa w 1.9 TDI PD : A jak tak to zostanie dla "potomnych" Jak ją wymontować to następny "dział"
kylo5 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Opublikowano 13 Maja 2011 pompa wymieniona niestety dalej nie pali paliwo dochodzi do filta prosze o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi