Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFB] Uszczelnienie silnika V6 2.5 tdi 98'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos wie czy to jest wogole mozliwe ?? :)

A moze ktos zna "kogos" kto umie to zrobic ?

Ogolnie wiadomo ze te silniki pod tym wzgledem sa nie udane itd.

Mam problem z uszczelnienim tego silnika. Konkretnie glowice i miska. Wymiana tych uszczelek ponoc wiaze sie z wyciagnieciem silnika ?? !!

[mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]

Opublikowano

bzdur sie naslychales ale aby uszczelnic gorna miske to o ile pamietam trzeba sie napalowac

poczytaj o zapychajacej sie odmie bo niewykluczone, ze to nadcisnienie w skrzyni korbowej jest przyczyna nieszczelnosci

Opublikowano

Moja V-ka jest sucha odkąd mechanior wymienił uszczelki dolnej i górnej miski, nie bierz przypadkiem metalowych uszczelek z ASO :no: ŻĄDAJ aluminiowych .

Będą Ci wpierać ,że system im podpowiada ,że mają być metalowe-to błąd. Kup jedynie aluminiowe :!:

Ja robiłem jedno czasowo rozrząd kompletny i uszczelnienie misek,może przez to było prościej :mysli::wink4:

Silniczek suchy od 2 lat -jest tego najlepszym przykładem.

Powodzonka. :good:

Opublikowano

Dzieki. A co z glowicami ? Jak wymienic uszczelki pod glowicami zeby przysporzylo to najmniej problemu ?

Opublikowano

nie miałem takiej potrzeby bo tam było sucho więc nie podpowiem :no:

Opublikowano

prawei na 100% podcieka tez cos przy "przenikaniu" sie wtryskow z pokrywami zaworow - te gumki sa integralna czescia "dekli" a to po jakies 450/sztuke kosztuje. Rozwiazaniem jest smarowaniu gumek "uszczelka w plynie" (nie musi byc droga - moze by za 10pln byleby byla do wys.temp - ja mialem rainza jakas za 5 zyla) przy ich zakladaniu lub oczyszczeniu wszystkiego na aucie bez rozbierania i delikatne wciskanie tej masy aby troche weszla pod gumke

Opublikowano

dekle uszczelnilem jakis rok temu. gumki uszczelniajace wtryski z deklem tez. Puki co od roku sucho.