fungil Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Czy ktos wie czy to jest wogole mozliwe ?? A moze ktos zna "kogos" kto umie to zrobic ? Ogolnie wiadomo ze te silniki pod tym wzgledem sa nie udane itd. Mam problem z uszczelnienim tego silnika. Konkretnie glowice i miska. Wymiana tych uszczelek ponoc wiaze sie z wyciagnieciem silnika ?? !! [mod]Gdzie jest prefix!!!! - poprawiłem (kolejne wylądują w koszu)[/mod]
przemek4net Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 bzdur sie naslychales ale aby uszczelnic gorna miske to o ile pamietam trzeba sie napalowac poczytaj o zapychajacej sie odmie bo niewykluczone, ze to nadcisnienie w skrzyni korbowej jest przyczyna nieszczelnosci
Arturoo Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Moja V-ka jest sucha odkąd mechanior wymienił uszczelki dolnej i górnej miski, nie bierz przypadkiem metalowych uszczelek z ASO ŻĄDAJ aluminiowych . Będą Ci wpierać ,że system im podpowiada ,że mają być metalowe-to błąd. Kup jedynie aluminiowe :!: Ja robiłem jedno czasowo rozrząd kompletny i uszczelnienie misek,może przez to było prościej Silniczek suchy od 2 lat -jest tego najlepszym przykładem. Powodzonka.
fungil Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 Dzieki. A co z glowicami ? Jak wymienic uszczelki pod glowicami zeby przysporzylo to najmniej problemu ?
Arturoo Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 nie miałem takiej potrzeby bo tam było sucho więc nie podpowiem
przemek4net Opublikowano 12 Maja 2011 Opublikowano 12 Maja 2011 prawei na 100% podcieka tez cos przy "przenikaniu" sie wtryskow z pokrywami zaworow - te gumki sa integralna czescia "dekli" a to po jakies 450/sztuke kosztuje. Rozwiazaniem jest smarowaniu gumek "uszczelka w plynie" (nie musi byc droga - moze by za 10pln byleby byla do wys.temp - ja mialem rainza jakas za 5 zyla) przy ich zakladaniu lub oczyszczeniu wszystkiego na aucie bez rozbierania i delikatne wciskanie tej masy aby troche weszla pod gumke
fungil Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 dekle uszczelnilem jakis rok temu. gumki uszczelniajace wtryski z deklem tez. Puki co od roku sucho.
Rekomendowane odpowiedzi